Laptop vs desktop vs concentrare

January 22, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Eclectice

Doar eu mă pot concentra mai ușor și mai bine in fața ecranului de laptop, care e aici aproape, decât în fața monitorului care, cu toți cei 19 inci ai lui, e la distanță și lasă loc pentru diverși factori perturbatori care apar în câmpul vizual? O discutie laptop vs desktop.

E drept în fața laptopului imi petrec cea mai mare parte a timpului, e drept că atunci când ajung acasă și reușesc să îmi fac timp să scriu e în general destul de târziu și e pe undeva normal să îmi fie mai greu să mă concentrez. Mai ales atunci când am un subiect care cere și creativitate și o anumită doză de rigoare.

Sau poate am nevoie de un update la ochelari?

Oricare ar fi motivul, se pare că în 2013 nu mai reușesc să mă concentrez în fața monitorului.

Și de încercat am încercat. Și acum două săptămâni, când am reușit doar în weekend să scriu ceva, și săptămâna trecută, când a ieșit totuși o postare, și mai ales în seara asta, când între ora 20 și ora 23:30 am ajuns la extraordinara performanță de a scrie vreo 4 paragrafe, de care nici nu sunt 100% convins.

Sau poate că e vorba doar de oboseală?

Ori doar de obișnuință?

Nu-mi rămâne decât să reiau experimentul mâine seară.

Curios e că n-am găsit pe net nicio discuție despre problema asta.

Ori n-am căutat bine, ori e un subiect neinteresant, ori sunt eu mai deosebit.

Deși, în definitiv, cred că se pot găsi motive obiective pentru care cineva se poate concentra mai ușor la ecranul laptopului sau mai bine la monitor.

Cel puțin despre obișnuință și oboseală sigur se poate discuta.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.