Les ELEPHANTS BIZARRES în Necunoscut prin oraş (videoclip)

August 13, 2014   /   byCitadinul  / Categories :  Muzica

Les Elephants Bizarres lanseză Necunoscut, videoclip ce ilustrează noul single pe are trupa l-a compus vara asta la provocarea Grolsch.

site filmare_NECUNOSCUT_LESEB_SPIDER_120611_013
Necunoscut îi surprinde pe Les Elephants Bizarres într-o aventură citadină ce se desfăşoară pe parcursul unei zile întregi. Trupa ajunge în cele mai cunoscute locaţii din Bucureşti, dar şi în posturi sau contexte inedite.

LESEB se află la cea de-a treia colaborare cu casa de producție SPIDER, după ”Wish” (în care apar imagini din Kiddo, primul film interactiv din România) și ”In Culori”.

Regizorul clipului, Milo Simulov ne dă câteva indicii cu privire la ce ne aşteaptă “Am încercat sa comprimăm timpul. Să-l introducem într-o melodie. Să-i dăm foc și să explodeze. Să punem multe ingrediente și să le amestecăm. Cât mai creativ

Timp de o zi întreagă, membrii formației au colindat Bucureștiul, pe o platformă, cu biciclete Pegas dar și pe jos, în Centrul Istoric, desite filmare_NECUNOSCUT_LESEB_SPIDER_110611_004 la Universitate la Herăstrău, de pe podul Basarab până la Piața Unirii. Au coborât și în subteran, la metrou, ba chiar i-au dăruit flori unei fete aflate într-un taxi.

Ca de fiecare dată, băieții își surprind fanii cu o apariții inedite, fiecare interpretând un rol: Claudiu Șerban (tobe)- skater, Nae (clape) – statuie vivanta, Mihai Marin (bass) – pictor, Jean Piloiu (chitară)– cameraman, Sofian Miron (saxofon) & Ati de Chile (percuție) – muzicanți ambulanți, în timp ce Ștefan Matei (solist) este catalizatorul acestei experiențe inedite prin jungla urbană.

Rezultatul îl vedem în cele ce urmează:

Deși aflați la al șaptelea videoclip, filmările au fost o provocare, după cum spune Ştefan:

”Noi trebuia să ne mișcăm foarte lent iar din cauza asta, mersul prin oraș a durat destul de mult. Chiar și playbackul a fost de trei ori mai lent pentru a putea obține ulterior efectul dorit”, povestește Ștefan.

Piesa ”Necunoscut” a fost compusă la cererea brandului premium Grolsch, pentru spotul publicitar al campaniei ”The Jar – Crafted For Creative Minds”.

Finalizată în două săptămâni, piesa, energică și antrenantă în stilul caracteristic LESEB, exprimă nevoia generației actuale de a ieși din tipare și rigori, de a explora ”necunoscutul” din noi și din afara noastră, pentru a fi noi înșine și a descoperi lumea de infinite posibilități care ne stau la îndemână. Versurile piesei sunt semnate de Anca Stefan (poetă și om de advertising), Daniel Simion (scenarist) – doi colaboratori mai vechi ai trupei, și Claudiu Știrbei.

site filmare_NECUNOSCUT_LESEB_SPIDER_110611_008Echipa de productie
Casa de productie: SPIDER
Regie si concept– Millo Simulov
Producator executiv – Gabriela Hirit
DOP – Zoran Simulov, Florin Varna, Adrian Bulgariu
Footage Aditional – Florin Valsan
Edit – Millo Simulov
Color grading si FX – Millo Simulov si Victor Vuicin
Costume – Vicentiu Oktavianus
Makeup – Daniela Frîncu
Asistent de productie – Alin Popa
Multumiri: Jah Jah, Stony.
Echipament de filmare: Kubis, Videolink, Spider

Les Elephants Bizarres au lansat la începutul acestui an al doilea album Zoologic, pe care se regăsesc şi piesele “clasice” Smile şi Nu mă opri.

În vara asta i-am putut vedea deja live la Bucureşti şi la Cluj, vor urma cu siguranţă mai multe întâlniri cu LesEB în a doua parte a anului (urmăriţii facebook.com/leselephantsbizarres).

Până atunci, să mai dăm o dată play celui mai nou videoclip Les Elephants BizarresNecunoscut, un răspuns reuşit la provocarea Grolsch – The Jar.

1 comments

  • Reply

    Interviu cu Les Elephants Bizarres - Citadinul.ro / 26 Aug

    […] Rock alternativ, pop, rock, indie, le-au bifat pe toate într-un moment sau altul al existenţei muzicale a trupei. De curând, adică în primăvară, au lansat Zoologic, al doilea album al trupei. Şi mai de curând, asta însemnând săptămâna trecută, a apărut Necunoscut, cel mai recent single + videoclip marca Les Elephants Bizarres. (dacă nu l-ai văzut, e la doar un click distanţă). […]

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.