LUPTAM pentru POLI!

July 7, 2011   /   byCitadinul  / Categories :  Sport

Ieri cand a aparut comunicatul Druckeria si primele miscari de pe facebook legate de marsul si mitingul de luni, am avut iarasi o strangere de inima, asa cum cred ca li se intampla tuturor Polistilior care nu vor putea fi acolo.

As vrea sa consider postarea asta ca fiind contributia mea la marsul si mitingul de luni seara din Timisoara, de acasa.

Comunicat Druckeria

Impinsi de deciziile miselesti care lovesc (pentru a cata oara??) echipa noastra de suflet, timisorenii vor iesi din nou in strada.

Ne vom aduce aminte de istoria vanduta in birouri obscure. Ne vom aduce aminte de culorile interzise. Ne vom aduce aminte de punctele furate. Ne vom aduce aminte de jocurile de culise care ne-au oprit sa obtinem performantele la care jocul onest din teren ne dadeau dreptul. Si mai ales ne vom aduce aminte ca in spatele acestor faradelegi regasim mereu aceleasi figuri si acelasi organism corupt si putred.

Acum, cand viitorul unui simbol al acestor locuri este pus in pericol, este momentul sa aratam (din nou) ca Timisoara nu poate fi calcata in picioare. Este momentul sa aratam (din nou) ca timisorenii si banatenii stiu sa se ridice si sa se uneasca in fata nedreptatilor. Este momentul (din nou) sa LUPTAM PENTRU POLI!

Vorbim despre un mars, cu incepere de la ora 18.30, pe traseul stadion “Dan Paltinisanu” – Piata Operei, unde va avea loc mitingul propriu-zis.

Fiecare dintre voi poate contribui la reusita acestei actiuni. Prin prezenta, in primul rand, si prin promovarea prin toate mijloacele la care aveti acces si la toti oamenii pe care-i cunoasteti!!

Asociatia Suporterilor Timisoreni “Druckeria” si Peluza Sud


Pe siteul Druckeria a aparut astazi inca un material interesant, si am vazut ca s-a modificat un pic si afisul. Da, LUPTAM pentru POLI, impreuna. Suna mult mai bine. Impreuna mergem la mars si miting pentru POLI, luni seara de la 18.30!

Daca e sa gasesc o parte pozitiva in toata tristetea si lehamitea care te apuca vazand ce se intampla cu POLI, e ca ceea ce s-a intamplat in 1 iunie si ce se va intampla luni,  arata ca la Timisoara rezistenta continua!

6 comments

 • Reply

  Florin / 08 Jul

  Haidi bre nea Răzvane, te știu om subțire – Wagner, Chopin, alea, alea… Păi Poli te macină pe tine ?! Care Poli ? Aia veche, a lui Păltinișan și Dembrovschi ? Sau asta nouă, rebotezată din Fulgerul Bragadirul în Poli Timișoara (putea la fel de bine să fie rebotezată și Chinezul, Ripensia sau chiar CA Oradea, nu ?) Eu zic că Poli cea veche a murit de mult, înecată prin marasmul diviziei C. Asta nouă e o încropeală făcută de banii și orgoliul unui mafiot de Bucale care n-are nicio treabă cu spiritul Banatului, dacă o mai fi existând un asemenea spirit – și nu pot să nu-mi pun această tristă întrebare văzând cum galeria lui „Poli”, la fel de grobiană ca cea a oricărei echipe „serioase” din București, a ajuns, la modul cel mai vocal, să se erijeze în unica purtătoare a acestui spirit. Hai să trăiești !

 • Reply

  citadinul / 08 Jul

  Domnul meu, din pacate faceti afirmatii eronate. Dar va respect opiniile chiar daca sunt bazate pe informatii incomplete, sau nu iau in calcul in mod voit toate datele problemei.

  Da, stiu, e o diferenta enorma intre ce inseamna galerie si ce calitate au oamenii care vin in peluza in Timisoara in raport cu suporterii “granzilor comunisti”. Asa ca afirmatiile facute in a doua parte a mesajului le iau ca atare, pentru ca judecati dupa ce ati putut vedea pe plaiuri dambobvitene. Ceea ce intr-adevar e inspaimantator.

 • Reply

  Florin / 08 Jul

  Messire, ești mai vag ca ceața de aprilie peste un câmp cu brândușe. Care sunt și anume afirmațiile eronate ? Ca fapt divers, eu pe plaiuri dâmbovițene nu văd nimic de acest gen, pentru simplul motiv că nu frecventez genul, iar tot ce văd (destul și-așa !) e de la TV, unde-mi par toți o apă și-un pământ. Mi se ridică alene o sprânceană, a strașnică mirare, că într-o țărișoară ca a noastră, cineva cu un nivel cultural și intelectual elevat se mai poate iluziona că fotbalul și manifestările adiacente au vreo legătură cu oareșce „spirit”, altul decât… dar mai bine mă opresc aici. Doresc totuși să vă contra-asigur că vă respect opiniunile în același înalt și amical grad.

 • Reply

  citadinul / 08 Jul

  Discutia asta e mult prea complexa pentru niste comentarii la o simpla postare. O putem relua intr-un alt context, aducand in discutie traditiile si apartenenta la spatii culturale diferite.

  Ce se intampla acum in Timisoara nu mai are legatura cu fotbalul, are legatura cu faptul ca in tara asta poti sa spui in fata camerelor de luat vederi ca ai furat/ai mituit etc, si sa fii bine mersi mai departe europarlamentar, presedinte de federatie si asa mai departe.

 • Reply

  joy.division / 12 Jul

  corect, asta-i tara in care poti ajunge in Divizia A fara sa fi promovat si peste cativa ani sa ajungi inapoi in Divizia C. Poate de data asta, conform mentalitatii banatene, complet diferite fata de cea de pe plaiurile damboviteze, Poli va promova pe teren. Incearca sa privesti aceasta retrogadare ca pe un purgatoriu meritat, pt un loc din prim liga….nemeritat (neobtinut pe teren) .

 • Reply

  citadinul / 13 Jul

  Fragmentul e luat din interviul aparut pe Druckeria, de care amintesc in articol. Asta apropo de purgatoriu si alte cele 🙂 “…în 21 martie 2002, cand oraşul, suporterii şi jucătorii Politehnicii erau în conflict deschis cu un fost “finanţator” (n.r., Claudio Zambon), Comisia de Disciplină a FRF a luat decizia excluderii acestuia din fotbalul românesc (era declarat practic persona non-grata, ca sa folosim un termen revenit în actualitate). A fost o decizie salutată de toţi iubitorii Politehnicii. Dar, deloc surprinzător, în aprilie, Comisia de Apel a FRF anulează prima decizie. Mai mult, peste doar câteva luni, în birourile aceleiaşi federaţii se parafeaza înfiinţarea de catre acea “persona non-grata” a unei noi echipe, în Bucureşti. Echipa căreia FRF-ul îi acceptă denumirea de Politehnica Timişoara şi, mai mult, o consideră cu nonsalanţă echipa care păstra tradiţia începuta la Timişoara, în 1921, de către echipa Institutului Politehnic. Era începutul unui coşmar pentru toţi suporterii timişoreni. Bineînţeles că după câţiva ani, când vocile noastre n-au mai putut fi ignorate, s-a făcut dreptate atât pe linie sportivă, cât şi pe linie legală, actul fals prin care Zambon, cu larga complicitate a federatiei, se erija ca fiind continuatorul Politehnicii fiind anulat în instanţă. Ne este greu să credem că Mircea Sandu are capacităţi extra-senzoriale şi a anticipat că peste ani de zile Politehnica Timişoara va fi preluată de actuala conducere şi s-a decis să-i facă probleme. Cu noi victime colaterale, bineînţeles.”

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.