Update: MADE in TM 2014 se întâmplă la D’arc pe Mal

August 20, 2014   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Anonim TM şi D’arc pregătesc MADE in TM 2014, o nouă întâlnire cu trupe şi artişti din Timişoara ce va avea loc pe 5 şi 6 septembrie pe scena de la D’arc pe Mal. Dovadă că refrenul “nu se întâmplă nimic în Timişoara” nu mai e deloc de actualitate.

made in tm 2014
 

UPDATE

Organizatorii au anunţat line-up-ul Made in TM 2014, dar şi că pe 6 septembrie, festivalul Bega Bulevard va invita pe scenă pe scena 8 trupe Made in TM care cu siguranță au ceva de arătat. (voi reveni cu detalii după ce organizatorii Bega Bulevard, Primăria Timişoara vor anunţa programul evenimentului)

Lineup:
CARGO // Blazzaj // The Egocentrics // One Lion // Emil Kindlein Band // Flare // The Different Class // Vasile Mardare

 

Prima ediţie MADE in TM a avut loc la mijlocul lunii septembrie 2013. Au fost trei seri în care 18 trupe mai vechi şi mai noi din Timişoara au oferit o radiografie live a peisajului muzical local, cu sonorităţi diferite, de la hardcore la jazz, rock, folk sau indie. (Toate prestaţiile trupelor prezente anul trecut au fost inregistrate în format video iar o bună parte dintre ele sunt disponibile pe canalul de youtube al MiTM).

Publicul a fost extrem de receptiv la această iniţiativă (nimic mai firesc, nu ai des ocazia să asculţi într-un interval atât de scurt atâtea trupe reprezentativbe pentru muzica din Timişoara, unele dintre ele fiind şi destul de greu de prins live), iar evenimentul a fost organizat în totalitate fără sprijinul autorităţilor.

Lucrurile se pare că vor sta la fel, autorităţile neimplicându-se nici anul acesta în vreun fel în partea de organizare (din câte ştiu eu). Deşi sunt susţinătorul iniţiativelor independente şi cred că e important să existe o comunitate puternică, mă gândesc că pe viitor toată lumea va avea de câştigat dacă proiectul MADE in TM şi această serie anuală de concerte vor putea creşte în timp. Ori lucrurile astea e normal să se întâmple, şi se pot realiza mult mai uşor, şi cu sprijinul autorităţilor locale, cele care de altfel sunt acolo tocmai pentru a susţine proiecte din Timişoara.

În definitiv MADE in TM asta şi este, este o platformă de comunicare și promovare ce îşi propune să mobilizeze comunității timișorene în sprijinul inițiativelor, proiectelor și activităților locale valoroase indiferent de domeniu, dar cu accent pe muzică atunci când vorbim seria de concerte

Programul MADE in TM 2014 nu a fost încă definitivat, cert e că vom putea descoperi trupe noi şi vom putea probabil revedea nume “clasice”, concertele urmând să aibă loc pe două scene, vineri pe 5 septembrie şi sâmbătă pe 6 septembrie în D’arc pe Mal.

Urmăriţi madeintm.ro şi facebook.com/madeintm pentru ultimele detalii.

Voi reveni în zilele următoare cu programul celor două zile de concert.

MADE in TM – la Timişoara se întâmplă.

1 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.