Manu Chao: o seară de ska punk la Bucuresti

March 8, 2011   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Recunosc că până să mă documentez pentru articolul de faţă eram convins că Manu Chao e cât se poate de spaniol. Ceea ce e un pic cam mult spus pentru un cetăţean francez cu tată basc şi mamă din Galiţia. În definitiv, ţinând cont de faptul că are piese în franceză, engleză, spaniolă, catalană, portugheză, galiţiană, arabă sau wolof, cred că chestiunea asta cu naţionalitatea nu are prea mare importanţă.

Pentru cei mai puţin familiarizaţi cu subiectul, Manu Chao cântă de prin anii 80, făcând parte din trupe ca Hot Pants si mai ales Mano Negra. A devenit însă cu adevărat cunoscut abia pe la sfârşitul anilor ’90, atunci când cânta deja singur, cu piese ca şi Clandestino si mai ales Me Gustas Tu.

Nu am intenţia de a mă lungi prea tare cu prezentarea, dar dacă vreţi să aflaţi mai multe despre el o puteţi face fie pe www.manuchao.net fie pe wikipedia, in romana sau engleza, hai şi in franceză.

Să nu uit însă motivul pentru care am ajuns să scriu despre Manu Chao, pe lângă faptul că e un bun prilej să ascultăm nişte muzică, aşa pe final de zi de lucru. Îl veţi putea vedea la Bucureşti pe 16 aprilie la Sala Palatului, într-un eveniment organizat de Emagic şi care promovează ultimul lui material discografic, La Ventura.

Biletele costă 108 lei şi probabil că se găsesc la distribuitorii cu care suntem obişnuiti, si fireşte online (www.myticket.ro) caz în care ajungeţi la un cost de 120 de lei.

Acuma, dacă stau să mă gandesc bine, locaţia e un pic ciudată, adică nu e tocmai genul de muzică pe care să îl asculţi stând pe scaun.

Şi dacă nu mă credeţi, mai jos am postat şi un clip din concert.
Enjoy !

1 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.