Muzica – August: Ce am ascultat. Și de ce. (1)

August 11, 2011   /   byCitadinul  / Categories :  Muzica

La mijlocul lunii trecute m-am gândit că ar fi interesant să postez pe Citadinul, varianta facebook, câte o piesă pe zi, în funcție de inspirație. Ca să nu se piardă, și pentru că mie îmi plac listele de genul ăsta, cu o frecvență aproximativ săptămânală le voi posta aici

1 august 2011

La mijlocul lui septembrie o sa se intample Control Day Out. Ocazie cu care o sa vina in premiera in ro nenea asta, ex The Stone Roses, si dupa toate aparentele idolul celor doi Gallagher Bros.

Ian Brown – Made Of Stone

2 august 2011

Cargo canta in perioada asta pe la mare, ocazie cu care am dat de ei. Am (re)descoperit cu ocazia asta piese mai vechi, de pe vremea lui Kempes si Ramon. Un pic mai mult rock, si un pic mai putin comerical.

Cargo – Baga-ti mintile in cap

3 august 2011

A fost Ziua Timișoarei, în conscință am ales o trupă din Timișoara. Am ales Blazzaj amintindu-mi de un concert foarte fain, de acum niste ani din The NOTE.

Blazzaj – Urma (videoclip original)


4 august 2011

Am continuat cu Arc Gotic la cererea cititorilor. Mă gândesc destul de serios la un artiocol, sau mai multe materiale cu trupe din Timișoara. Ar fi mult de lucru, dar suficient de interesant încât probabil că la un moment dat o să mă apuc de treaba asta.

Arc Gotic – The Madman’s Tale

5 august 2011

La piesa asta cred că nu e cazul să dau explicații. A fost reconfortant să reascult Ramones. Un pic de punk old school de calitate merge bine din când în când

Ramones – Endless Vacation

6 august 2011

Pure Shores e probabil cea mai interesanta piesa a fetelor de la All Saints (plus videoclipul meseriaș). Dată fiind locația mea la momentul respectiv, am zis să fie. S-a nimerit cu tot cu Fatboy Slim/

Fatboy Slim – Pure Shores (Live @ Beach Boutique)

7 august 2011

Din moment ce lucram duminica seara cred că avem tot dreptul la titlul (lăsând la o parte alte sensuri ale piesei) ăsta pe care nu mi-l doresc, afinitatea mea spre orice fel de clasă muncitoare fiind mai degrabă moderată. Momentan atât, piesa merită poate mai multă atenție pe viitor.

Working Class Hero – John Lennon

8 august 2011

Voltaire spunea undeva ca a-ti cultiva spiritul e similar cu a cultiva o gradina. Ceea ce fac si REM

R.E.M. – Gardening At Night

9 august 2011

Mi-am amintit de piesa din mai multe motive. Paradoxal, am ajuns, la o anumită scară, să trăiesc experiența asta. Ceea ce e un pic ironic.

Metallica: Wherever I May Roam

10 august 2011

Nu am ascultat hip-hop aproape deloc pana acum vreo trei ani, cand am inceput să ascult în interes de servici. Cu toate astea, am avut o mică slăbiciune pentru hip-hopul francez. Iar MC Solaar e unul din maestri.

MC SOLAAR – La Vie est Belle

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.