Muzica de Duminică: The Straits / Dire Straits

September 22, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

The Straits e trupa care cântă astăzi piesele Dire Straits, după ce în 1996 Mark Knopfler a decis să se concentreze pe cariera solo. Îi veți putea asculta live în concert chiar pe 1 Decembrie la Sala Palatului, în cadrul unui eveniment Phoenix Entertainment.

The-StraitsThe Straits e un proiect ce a luat naștere la inițiativa lui Alan Clark, prinul clăpar al trupei, care împreună cu Chris White, saxofonistul Dire Straits și Phil Palmer chitarist de turneu al trupei, alături de alți câțiva instrumentiști urcau în 2011 pe scena Royal Albert Hall din Londra cu ocazia unui eveniment caritabil.

În urma succesului de care s-a bucurat seara respectivă, Alan și Chris au continuat să cânte la diferite festivaluri și cu diverse ocazii piesele Dire Straits alături de intrumentiști cu adevărat deosebiți.

Firește părerile sunt împărțite, există oameni care se bucură pur și simplu de ocazia de a reasculta piese Dire Straits cântate de muzicieni care prin legătura pe care o au cu trupa duc cumva mai departe spiritul acelei perioade, fără a avea pretenția de a continua activitatea trupei, în timp ce alții apreciază mai puțin faptul că piesele trupei Dire Straits sunt cântate de altcineva contestând atât legitimitatea noi trupe, cât mai ales calitățile solistului care s-ar afla la ani lumină de Mark Knopfler.

În situațiile de acest gen eu prefer să merg pe varianta pozitivă, cu atât mai mult cu cât oamenii și-au spus The Straits si e clar că nu vor să îi considere nimeni… Dire Straits. În altă ordine de idei așa cum spune si materialul de prezentare a concertului, noua trupă duce mai departe moștenirea sau mai bine spus atmosfera concertelor și a muzicii Dire Straits.

La Sala Palatului din București The Straits vor susține un spectacol de aproximativ două ore în care fanii vor putea asculta: „Sultan of swings”, „Your latest trick”, „Tunnels of Love” „Money for nothing”, „Brothers in arms”, „Romeo and Julliet” și multe alte piese pe care foarte probabil n-ar fi avut altfel niciodată ocazia să le asculte live.

Biletele au prețuri de 345, 240, 155, 105 şi 65, în funcţie de categorie și sunt disponibile în rețeaua Eventim și la locațiile și magazinele partenere, mai multe detalii pe siteul organizatorilor

The Straits cântă așadar la București, la Sala Palatului, piese Dire Straits, pe 1 Decembrie 2013.

Până atunci, astăzi, pe 22 septembrie 2013, la Muzica de Duminică ascultăm The Straits, o trupă care duce mai departe muzica Dire Straits.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.