Nirvana + Paul McCartney cântă la 12-12-12 în New York

December 12, 2012   /   byCitadinul  / Categories :  Muzica

Dave Grohl, Krist Novoselic și Pat Smear se pare că vor cânta în seara asta la evenimentul 12-12-12, o piesă, sau mai multe, alături de Paul McCartney. Presa vorbește de o reunire a trupei Nirvana, cu Sir Macca pe ”post de” Kurt Cobain.

                                                                                                                                    (foto)

Toată povestea se întâmplă în contextul evenimentului umanitar 12-12-12 The Concert for Sandy Relief o strângere de fonduri pentru fundația Robin Hood care sprijină victimele uraganului Sandy, ceea ce poate justifica într-un fel entuziasmul din jurul colaborării.

Nu e mai puțin adevărat că Dave Grohl, Krist Novoselic și Pat Smear, care a apărut alături de Nirvana în ultimele luni ale trupei) au decis după moartea lui Kurt Kobain să nu mai cânte sub titulatura Nirvana, mai mult evitând și eventuale colaborări. Cu toate astea, în ultimii ani, atât Krist cât și Pat au apărut fie live, fie chiar și pe materiale Foo Fighters, așa că nu e chiar o premieră prezența lor pe aceeași scenă.

Recunosc că am ezitat să scriu despre asta din cauza aurei de senzațional a subiectului și a lipsei unei confirmări.

O fac până la urmă pentru că, în cazul în care cei patru chiar urcă împrueună pe sccenă, cu sau fără titulatura Nirvana + Paul McCartney, e într-adevăr un moment interesant de care poate unii vor afla în felul ăsta.

12-12-12 The Concert for Sandy Relief are oricum un line-up foarte interesant cu Bon Jovi, Eric Clapton, Dave Grohl, Billy Joel, Alicia Keys, Chris Martin, The Rolling Stones Eddie Vedder, Roger Waters, Kanye West, The Who sau Paul McCartney printre invitați.

Concertul începe la ora 7.30 PM ET, adică undeva în jur de 1-2 AM ora noastră, așa că insomniacii au program în noaptea asta. (toate informatiile sunt disponibile pe www.121212concert.org)

Povestea cu Nirvana și McCartney a plecat ca un zvon, fiind însă preluată și de surse credibile (The Guardian poate fi un exemplu).

Rămâne de văzut ce se va întâmpla. În cel mai rău caz, mâine o să scriu o scurtă concluzie despre cât de ușor se poate propaga o știre falsă în online și despre cât de nașpa e ea presa și face din orice un subiect de senzație.

UPDATE: Și s-a întâmplat, Paul McCartney, Dave GrohlKrist Novoselic și Pat Smear au cântat împreună o piesă nouă: Cut me some slack. 

Fiecare va aprecia în felul lui momentul, mie personal îmi place ce a ieșit, e o chestie să poți revedea pe aceeși scenă, chiar și doar în ocazii din acestea speciale, muzicieni de nivelul ăsta, chiar dacă opțiunea pentru Paul Mc m-a surprins. Între timp am aflat că a mai cântat cu Dave în diverse ocazii, iar Krist îl consideră un basist deosebit.

Firește, are si Courtney dreptatea ei într-un fel dar în definitiv nu s-au pus să cânte împreună Come as You are sau Smells like teen spirit.

Cobain’s widow Courtney Love was “not amused” about the performance, and especially McCartney’s role in it.

“Look, if John (Lennon) were alive it would be cool.”

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.