Noaptea Bibliotecilor – 1 octombrie 2011

August 1, 2011   /   byCitadinul  / Categories :  Carte

Acum câteva zile am aflat că anul acesta o să aibă loc o premieră: Noaptea Bibliotecilor. Simplist vorbind aş putea spune că era de aşteptat, din moment ce Nopţile Muzeelor sunt de vreo 2 sau 3 ani adevărate succese, ceea ce se poate spune şi despre Noapte Institutelor. Două evenimente care reuşesc să atragă un public la care în alte condiţii nici nu ar fi sperat.

Noaptea Bibliotecilor este organizată de Asociaţia Excedo în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) precum şi de Asociaţia Marketer Club. Intenţia organizatorilor e aceea de a implica un număr cât mai mare de biblioteci, din toată ţara în proiect.

Totul a început în toamna trecută pe facebook unde există un grup si un fan page Noaptea Bibliotecilor.

Am conceput acest proiect in conditiile in care chiar si romanii cu bani si educatie vad in Kindle sau iPad alternativa la bibliotecile reale. Cat de greu poate fi sa revenim macar pentru o noapte la esenta experientei salilor de lectura?

Indiferent cu cine am stat de vorba, oricat am fi sau ne-am da drept “hi-tech”, “gadget freaks”, PDF-ul nu poate invinge interactiunea cu hartia uzata de biblioteca si cu volumul de scriitura din aceste institutii uitate de majoritatea tinerilor profesionisti.

Între timp lucrurile au luat o formă oficială şi toţi cei interesaţi sunt aşteptaţi alături de organizatori.

În ultima perioadă descopăr că am nostalgii recurente legate de cărţi şi biblioteci. Cred că asta se vede şi din articolele pe care le postez în ultima vreme. Totul a început cred cu Muzeul Benzii Desenate, unde vreau să ajung în următoarele zile/săptămâni. (Dacă mai e cineva interesat, aştept un semn)

Aşadar, avem Noaptea Bibliotecilor din 1 octombrie de la ora 18 pănă a doua zi dimineaţă la ora 4. Detaliile vor fi disponibile pe www.noapteabibliotecilor.ro.

Recunosc că până acum nu am fost pe la nicio acţiune culturală de noapte, dar parcă m-aş băga în 1 octombrie, mai ales dacă sunt în Bucureşti unde nu am apucat să ajung la biblioteci.

Îmi recomandă cineva ceva anume?

1 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.