Noaptea Muzeelor 2016

May 16, 2016   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Noaptea Muzeelor 2016 are loc sâmbătă pe 21 mai. Evenimentul ajuns la ediţia cu numărul XII este organizat de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, membru în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum, reţea ce gestionează evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor.

Am fost tentat ca anul acesta să nu mai amintesc de eveniment, din raţiuni mult prea elitiste.

M-am gândit apoi la importanţa şi la impactul pe care Noaptea Muzeelor îl poate avea în oraşele în care au existat entuziaşti gata să lupte pentru această idee şi care îşi vor aştepta cu emoţie invitaţii în seara de 21 mai 2016.

Noaptea Muzeelor 2016 se va desfăşura în aproape 200 de locaţii, muzee şi spaţii culturale alternative, din peste 20 de oraşe din ţară.

Organizatorii au pregătit circuite muzeale cu un impact important asupra publicului în cele patru orașe candidate la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 împreună cu asociațiile care se ocupă de candidatură din București, Timișoara, Cluj-Napoca și Baia Mare.

Aplicație gratuită pentru telefoanele mobile prin platforma de storytelling digital izi.TRAVEL pe care sunt prezente deja multe dintre muzeele lumii.

Vor avea loc şi evenimente conexe, cu o dimensiune multidisciplinară și un impact deosebit pentru public derulate la nivel național în majoritatea orașelor din țară: concerte, proiecţii, mapping, performing, ateliere experimentale, tururi de biciclete quiz-uri & questuri.

Din prezentarea oficială am mai reţinut:

Experiențe traduse în snapshots online.
Hashtag: #noapteamuzeelor2016
Conferința de presă organizată în data de 18 mai 2016, orele 11, la Institutul Francez din București.
Kitul NM, acordat ca premiu primilor 21 de vizitatori care vor găsi indiciile ascunse la cele 21 de muzee care au audio ghidaj
Afterparty NM La Firul Ierbii – Industria Bumbacului.

Lista evenimentelor şi a locaţiilor e disponibilă pe site, iar alte detalii de ultimă oră apar pe pagina de facebook a Noaptea Muzeelor 2016.

noapteamuzeelor.ro
www.facebook.com/noapteamuzeelor

facebook noaptea muzeelor

(Vizualul Noaptea muzeelor 2016 este făcut în tehnica complexă a machetelor din arhitectură și caută să dezvăluie muzeele că spații interactive, gândite pentru a primi, dezvălui și distra vizitatorii. #noapteamuzeelor2016
Idee & realizare – Matei Bacanu & Fabrica de Design)

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.