(Nu) sunt un blogger!?

May 4, 2011   /   byCitadinul  / Categories :  Media

Sau cel puţin nu unul serios, din moment ce mi-am lăsat blogul de izbelişte timp de aproape o lună jumătate.

Lăsând gluma la o parte, mi-a luat ceva timp să mă adaptez la noul program cotidian care implica în total vreo două ore de trambalat prin oraş la care se adaugă si agitaţia celor nenumăraţi colegi cu care împart spaţiul de lucru.

Dacă tot am făcut pauza asta de scris, m-am gândit şi în ce direcţie să duc Citadinul, ţinând cont de observaţiile venite de la unii dintre voi, şi de faptul că şi eu simţeam că mă pierd într-un fel în posturi mai puţin relevante. Încercînd să fac prea multe, am ajuns să pierd din vedere simpla plăcere de a scrie. Care de fapt e ideea blogului.

Ca să revin de fapt la titlu, trebuie să spun că, experienţa mea în comunicarea asta virtuală pe diverse canale media, are ceva ani buni. Faptul că am început pe forumuri, cam ca toată lumea probabil nu mă ajută de loc. Au fost vreo 7 ani de forumit prin câteva locaţii, şi o perioadă bună de construit şi gândit structuri de forum. Dinamica discuţiilor şi stilul propriu zis în care se întâmplă interacţiunile e mult mai amplu, mai vast şi mai dinamic decât ceea ce poate oferi un blog. Ăsta a şi fost principalul motiv pentru care la momentul respectiv nu m-a atras “bloguiala”. In comparaţie cu formul blogul e colţişorul tău în care te retragi când nu vrei să te deranjeze nimeni.

Când am cam terminat cu forumurile (care cică ar fi iesite din modă, nu ştiu, nu am urmărit, si nici nu m-ar mai putea interesa decât unul, momentan în stand by, dacă s-or anunţa vremuri mai bune şi garanţii că nu lucrez degeaba aş fi şi dispus să încerc să mişc ceva, dacă nu, asta e), am lucrat pentru mai multe portaluri, şi văd că am rămas cu deformare profesională aşa că la nivel de new media eu gândesc totul la nivel de portal şi nu reuşesc să rămân la nivel de blog.

Văd că o dau în chestii tehnice. Aşa că mă astâmpăr şi trec la sintetizări.

Aşadar, nu sunt un blogger pentru că eu sunt crescut pe forum unde totul era mult mai dinamic şi spectaculos, asta pe de o parte. Iar pe de altă parte, gândesc la nivel de portal, mult mai elaborat decât o structură de blog, dar o treabă care, pentru a fi bine făcută cere mult mai mult timp şi în principiu mai mult de un om, oricât de meseriaş ar fi el

Pe de altă parte, săptămânile în care am scris mi-au cam demonstrat că pentru timpul de care dispun acum, ar fi mai interesant pentru toată lumea să mă rezum o perioadă la a fi bloggerul Citadinul.

Concluzie :
Salut, sunt Citadinul şi sunt blogger !

p.s. poza am găsit-o pe undeva pe net, e luată iniţial de aici, unde se găsesc o grămadă de ghiduşii haioase.

2 comments

 • Reply

  alaxandra / 04 May

  Salutare Citadinule.

  Asteptam scrieri bune si proaspete si noi.

 • Reply

  citadinul / 04 May

  salut, mă voi strădui 🙂

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.