O seară cu Joe Cocker la Sala Palatului (cronică + poze)

August 6, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Muzica

Joe Cocker a cântat ieri la Sala Palatului din București, un concert ce face parte din turneul de promovare a albumului Fire it Up lansat în 2012, și care a fost oferit publicului român de Project Events și Marshall Arts. joe-cocker-_DSC9084-sala-palatuluiConcertul lui Joe Cocker de aseară, 4 august 2013 a fost inițial programat la Romexpo dar a găsit la Sala Palatului cel mai reușit cadru pentru un spectacol cu adevărat deosebit, pentru o întâlnire extrem de caldă între fanii de toate vârstele și una din legendele blues-rock-ului, un artist ce a oferit celor prezenți o seară memorabilă, un artist a cărui voce și-a păstrat forța și expresivitatea, timbrul inimitabil și inconfundabil, în ciuda trecerii timpului. Ca să închei subiectul cred că e suficient să amintesc că John Robert Cocker a debutat în 1961, acum nu mai puțin de 52 de ani.

Sala Palatului s-a dovedit ieri seară neîncăpătoare pentru toți cei care și-au dorit să îl (re)vadă live pe Joe Cocker, am văzut în public chiar și colegi de generație ai artistului, oameni care îi ascultă muzica de zeci de ani dar și tineri pentru care artistul rămâne una din vocile de referință ale muzicii. Joe Cocker se numără de altfel printre puținii artiști pe care își dorești să îi vezi, fără a fi neapărat unul din fanii lor, în semn de respect pentru muzica lor, dar și pentru show-ul live de înaltă ținută pe care îl oferă întotdeauna.

Anunțat pentru ora 20, concertul a început un pic mai tîrziu, asta poate și pentru că la intrare mai erau o mulțime de spectatori ce își cumpărau bilet.

Deși turneul promovează albumul Fire It Up, Joe Cocker a pregătit un setlist echilibrat (un setlist care a variat foarte puțin de la un concert la altul) o combinație inspirată de piese noi și hit-uri clasice, cu un moment acustic și cu un jam session la fel de reușit. Seara a început în aplauzele publicului cu I come in Peace unul din single-urile de pe noul album, pentru ca mai apoi să continue cu o piesă care părea să descrie exact starea de spirit de pe scenă, dar și de pe scenă Feelin’ Allright sau The Letter, câteva din piesele care au căpătat o nouă viață în interpretarea lui Joe Cocker.

I’ll be Your Doctor, You Love me Back sau Eye on the Prize, piese de pe noul album au alternat cu Up Where we Belong sau Come Together, coverul pe care Joe Cocker l-a făcut în 2007 pentru o coloană sonoră, piesei celor de la The Beatles, piese la care publicul a cântat alături de artist.

A urmat apoi un moment acustic, cu You don’t need 1 Million Dollar Baby de pe noul album, și mai ales cu You Are So Beautiful, una din piesele cu care îl identificăm pe Joe Cocker, momente intense pentru toți cei din public.

Concertul și-a schimbat apoi ritmul cu Fire it Up piesa ce dă titlul noului album, piesă dinamică ce a ridicat publicul în picioare. Seara a continuat cu N’oubliez jamais un alt moment plin de încărcătură emoțională pentru fanii lui Joe Cocker.

Ajuns în acest punct al concertului, după ce se rezumase la un scurt salut de început, Joe Cocker și-a exprimat bucuria de a fi din nou în România și i-a prezentat pe scurt pe fiecare din artiștii care au fost pe scenă alături de el.

Publicul a urmărit finalul concertului în picioare cântând alături de cei de pe scenă refrenul pieselor You Can Leave Your Heat On și Unchain My Heart, piese din artileria grea pe care artistul nu le-a lăsat întâmplător pe final.

După ultimele acorduri artiștii s-au retras în aplauzele și ovațiile publicului, aplauze ce nu au încetat nici după ce artiștii au revenit pe scenă pentru bis, încă două piese pe care sunt convins că mulți din cei prezenți s-au bucurat să aibă ocazia de a le asculta și live.

Pentru că un concert Joe Cocker pe data de 4 august nu putea fi complet fără Summer in the City, aceasta a și fost prima alegere pentru bis, seara de muzică încheindu-se cu o piesă de suflet, coverul Cry me a River.

Despărțirea de public a fost una simplă Joe Cocker retrăgându-se cu o promisiune, aceea de a reveni în România.

Concertul de ieri de la Sala Palatului a fost o dovadă că muzica, pasiunea și profesionalismul nu țin cont de vârstă și când spun asta mă refer atât la fanii, unii dintre ei foarte tineri ai artistului, cât și la forța și vivacitatea cu care a reușit Joe Cocker să ridice în picioare întreaga sală.

Galeria foto de mai jos vine să completeze cele spuse mai sus despre concertul organizat ieri seară de Project Events la Sala Palatului din București.

Creditele foto merg la Alaxandra, iar galeria este disponibila si aici.

[slideshow_deploy id=’4210′]

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.