Piesa de Duminica: The Gathering – Mandylion

September 2, 2012   /   byCitadinul  / Categories :  Muzica
anneke van gierbergen, mandylion, album

Piesa de Duminică e propunerea pe care o voi avea, începând de astăzi, la finalul fiecărei săptămâni. Primul titlul ales e Mandylion, piesa celor de la The Gathering, trupa olandeză de rock alternativ, doom, gothic… m-am oprit la el că e una din puţinele piese/şi mai puţine albume pe care le ascult cu aceiaşi plăcere şi astăzi, după aproape 20 de ani de la lansare. The Gathering sunt, pe de altă parte, şi singura trupă pe care am văzut-o live de trei ori, în trei ţări diferite.

anneke van gierbergen, mandylion, album

Mandylion este şi titlul celui de-al treilea album The Gathering, primul cu Anneke van Giersbergen ca solista şi primul material lansat la Century Media, un material care face trecerea de la doom-ul clasic de pe Always… şi Almost A Dance la un gothic şi melodic metal pe care olandezii nu îl vor mai părăsi, din contră, cu ultimul material au luat-o într-o direcţie şi mai soft.

Piesa de Duminică este astăzi întreg albumul Mandylion pe care m-am bucurat să îl găsesc în variantă completă pe youtube.

Mă leagă de Mandylion în mod deosebit amintirea unei după amiezi din septembrie ’96, în centrul Franţei, undeva în Bourgogne, cu vocea lui Anneke, un walkman Sony şi un peisaj de început de toamnă cât se poate de bucolic.

Despre ce făceam prin Franţa şi despre schimburile şcolare “jurnalistice” din anii ’90 recunosc că doar acum mi-a trecut prin cap să scriu, o să mă mai gândesc la asta.

Pănă atunci, Piesa de Duminica, 2 septembrie 2012 le aparţine celor de la The Gathering, se numeşte Mandylion, dar eu vă propun să ascultaţi întreg albumul.

Articolele din seria asta, Piesa de Duminica cred că sunt cea mai bună continuare sau dezvoltare pentru unul din primele mele articole: Muzica mea.

Sper să ne recitim multe duminici de aici încolo.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.