Pink Floyd – The Wall – filmul (video)

June 10, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Film

Pink Floyd – The Wall filmul lansat în 1982 în regia lui Alan Parker, după scenariul lui Roger Waters are ca punct central albumul omonim al celor de la Pink Floyd. Apariția filmului a fost precedată de un scurt turneu The Walll Tour dar conceptul a fost dezvoltat mai ales începând cu 2010 de Roger Waters în ceea ce este The Wall Live, show-ul pe care o să avem ocazia să îl vedem în Piața Constituției din București pe 28 august 2013.

100613

The Wall e povestea lui Pink un tânăr rocker ce se luptă cu sistemul și, la drept vorbind, pare mai degrabă înfrânt de acesta. Filmul este în același timp o metaforă a zidului (a zidului ca barieră de protecție uneori) și a alienării a pierderii identității, a rezistenței în fața abuzurilor autorităților de orice fel și la orice nivel. Deși nu se poate spune că am avea de-a face cu povestea lui Roger Waters, există un detaliu biografic pe care personajul Pink îl preia, anume moartea tatălui în al Doilea Război Mondial, mai exact în Italia, în 1944.

Filmul a fost lansat pe 23 mai 1982 la Festivalul de la Cannes în afara concursului. Ca fapt divers, în același an, și la aceeși secțiune a putut fi urmărit si E.T. al lui Spielberg.

The Wall e o metaforă complexă cu o simbolistică bogată atât în ceea ce privește imaginile cât și piesele și textele alese, chiar dacă partea de dialog ocupă un loc mai puțin important. Fără prea multe alte detalii, vă propun să faceti o pauză de o oră și jumătate și să urmăriți

Pink FloydThe Wall:

UPDATE – filmul poate fi urmarit online aici!


Roger Waters propune in The Wall Live o trecere prin tot albumul The Wall, ceea ce Pink Floyd nu realizase niciodată, nici filmul, și nici turneul omonim nu includeau decât o parte din  cele 26 de piese ale albumului.

Concertul de la Bucuresti este organizat de Emagic si va avea loc pe 28 august 2013. Roger WatersThe Wall Live ajunge și la Budapesta si Belgrad (sau Sofia, dar asta nu cred că interesează foarte multă lume) în aceeași perioadă.

Puteți începe să vă pregătiți sufletește pentru concert și cu volumul Pink Floyd în roșu, un roman-biografie extrem de interesant

Aveți deja bilete la concert? Roger Waters a mai fost în 2011 prin Europa, chiar și la Budapesta, ați apucat să vedeți THE Wall live?

1 comments

  • Reply

    Roger Waters: The Wall Live în Piața Constituției se apropie! / 11 Aug

    […] Pentru că mai sunt încă mai bine de două săptămâni până la concertul Roger Waters – The Wall Live, aveți tot timpul să citiți un roman biografie despre trupa britanică Pink Floyd în roșu, și vă mai propun, de asemenea câteva informații despre filmul The Wall. […]

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.