Portret în 5 piese – Nils Petter Molvaer

October 27, 2015   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Nils Petter Molvaer by JAZZ:ISH se întâmplă joi, pe 29 octombrie 2015 la Sala Radio. Ceea ce înseamnă că mai ai timp să îţi cumperi bilet la concertul pe care îl va susţine la Bucureşti pionierului “future jazz” un fusion de jazz şi muzică eletronică pe care l-a adus la desăvârşire.

Despre debutul său, Molvaer spune  “Când am început să activez în Masquelero ascultam destul de multe lucruri variate, de la Brian Eno la Jon Hassell și Bill Laswell, iar când a venit momentul să îmi lansez cariera solo am vrut să amestec toate aceste influențe”.

Asta întâmplându-se în a doua parte a anilor ’80. Mai apoi, cariera lui a luat o alta amploare în 1997 după apariţia albumului Khmer.

concert molvaer

Dar despe toate astea puteţi afla cam pe oriunde. Aşa că, amintindu-vă că biletele pentru concertul de la Bucureşti pot fi achiziţionate bilete.ro şi costă 90, 130 sau 155 de lei, vă propun să trecem la lucruri mai relevante.

Mai exact la cele 5 piese care ar putea forma un portret al trompetistului norvegian Nils Petter Molvaer.

1. Nu puteam începe decât cu perioada Masqualero un proiect în care Nils a fost implicat în anii ’80.

Niels Petter Molvaer – trumpet, Tore Brunborg – saxes, Arild Andersson – bass, Jon Christensen – drums and Jon Balke – piano!

Piesa Remembrace se regăseşte chiar pe albumul de debut Masqualero.

2. Khmer e albumul de debut al lui Molvaer, un album apărut în 1997 care va însemna şi consacrearea trompetistului norvegian. Vă propun să ascultăm chiar piesa care dă titlul albumului, chiar dacă nu e cea mai fericită variantă de videoclip.

3. Solid Ether transpune în muzică paradoxul unui concept well… cred că piesa de mai jos spune mai mult decât pot eu să fabulez. Solid Ether a fost lansat în 2000 şi marchează înainte de orice o inspirată colaborare cu Sidsel Edresen.

4. Şi pentru că aminteam de videoclipuri, unul inspirat de această dată, e cel pentru piesa Mercury Heart, de pe albumul Baboon Moon lansat în 2011.

5. În încheiere, vă propun un concert cu cel mai recent material lansat de Nils Petter Molvaer, Switch (2014), un live în formula:
Nils Petter Molvær – trumpet
Geir Sundstøl – guitars
Jo Berger Myhre – bass
Erland Dahlen – drums

V-a convins, ne vedem joi, pe 29 octombrie la Sala Radio din Bucureşti la concertul Nils Petter Molvaer by JAZZ:ISH?

 

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.