#povesteanoastra – povestea Politehnicii Timișoara, o campanie Druckeria 360

March 22, 2018   /   byCitadinul  / Categories :  Sport

Druckeria 360 este ”divizia externă” a asociației Druckeria formată din suporteri ai Politehnicii care trăiesc departe de Timișoara dar își doresc să continue să susțină în mod activ echipa, indiferent de distanțe.

În 2015, o comunitate restrânsă de suporteri timișoreni din Marea Britanie punea bazele Druckeria Albion. În toamna lui 2017, din dorinţa de a putea oferi echipei o susţinere cât mai importantă, pentru că şi-a propus să reunească toţi poliştii din străinătate (Marea Britanie, Germania, Spania, Olanda, Austria, Cehia, Irlanda, SUA, Franța şi nu numai) a fost aleasă o nouă denumire Druckeria 360.

#povesteanoastra, campania demarată pe 1 februarie 2018 a fost inițial o provocare adresată membrilor Druckeria și fanilor alb-violeți de a scrie câteva rânduri despre o întâmplare legată de echipă, de momentul în care s-au îndrăgostit iremediabil de stadion sau de culori.

Pe parcurs s-au alăturat ideii o mulțime de suporteri care au aflat despre proiect din online, dar și jucători mai vechi sau mai noi, poliști de pretutindeni, dorința organizatorilor fiind acum aceea de a reuni întreaga familie violetă.

Cu fiecare zi ce trece, cu fiecare poveste apărută se conturează, o frumoasă istorie a echipei Politehnica Timișoara, istoria pasiunii și crezului în principii, dincolo de rezultate, clasamente și hărtii, atât de ușor de distorsionat sau chiar falsificat.

#povesteanoastra a adunat până astăzi peste 60 de povești cu și despre Politehnica Timișoara și un impact impresionant, iar pentru 20 aprilie 2018 se pregătește deja o surpriză specială (detaliile vor veni în curând).

#povesteanoastra poate fi urmărită pe facebook Druckeria 360, acolo unde puteți citi despre momente importante din istoria Politehnicii, dar și întâmplări din viața de suporter sau de jucător în alb-violet. Campania continuă, poveștile sunt așteptate pe pagina aminitită, ca mesaj privat.

#povesteanoastra are în prim plan suporterii, și e un succes din toate punctele de vedere, ca participare, ecouri și rezultate directe, importante pentru clubul susținut financiar în bună măsură de suporteri. Marea reușită și obiectivul pe termen mediu e însă altul.

Într-o perioadă în care fotbalul e asociat în general cu tot felul de personaje dubioase, din posturi oficiale, de conducători de club sau de jucători, #povesteanoastra oferă o altă perspectivă.

Politehnica Timișoara, culorile alb-violet nu reprezintă doar un club, un oraș ele reprezintă un spirit, un mod de a trăi fotbalul cu pasiune și demnitate.

#povesteanoastră își propune și este deja o legătură între generații mai vechi de suporteri și jucători, între tineri care au prins ultimii ani pe teren sau în peluză, druckeri respectabili și ultrași ce sunt mereu alături de echipă, și acasă și în deplasare.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.