Pseudojurnal: Despre articolele mele.

March 29, 2011   /   byCitadinul  / Categories :  Retorice


Îmi pregătisem mental încă din week-end câteva puncte pe care vroiam să le ating într-un post, un ceea ce ar putea deveni un Pseudojurnal, despre articolele pe care le-am scris până acum, de ce atâtea şi nu mai multe sau mai puţine, de ce am ales unele subiecte şi nu altele.

În urma unor discuţii avute ieri, în două contexte diferite, am ajuns la concluzia că poate ar trebui să încerc să clarific anumite aspecte pentru că momentan sunt în mod sigur oameni care se întreabă de ce nu postez un pic mai rar câte un articol pe care să îl gândesc ca pe un eseu, oameni care poate se aşteptau la un pic altceva.

Explicaţiile ar fi mai multe, începând cu faptul că citadinul.ro e gândit ca un loc care să ofere informaţii relativ diverse, mergând pe zona cultural-socială şi nu ca un blog personal, de aceea, numărul de articole şi stilul lor e un pic altfel, punând în principiu accent pe latura informativă şi nu pe opinie Pe de altă parte, oricât de mult mi-ar place, în momentul de faţă nu dispun de timpul necesar care să îmi permită să scriu la modul analitic, în cazul fiecărui articol postat

Nu pot să ascund nici faptul că practic în perioada asta (re)învăţ oarecum să scriu articole la modul liber şi văd cam ce mi se potriveşte. Ceea ce de fapt se şi întâmplă, pentru că acum merg cumva pe o altă direcţie decât cea pe care plecasem iniţial la drum. Cu siguranţă odată cu trecerea timpului voi reuşi să îmi definesc un anumit stil, o anumită direcţie atât în ceea ce priveşte subiectele alese, în ceea ce priveşte stilul dar şi în modul în care voi aborda problema.

Fără a dezvălui „politica editorială” pot anunţa că probabil în următoarea lună Citadinul.ro îşi va modifica apectul, în încercare de a fi cât mai reader-friendly şi se va îmbogăţi cu o nouă categorie care ar putea fi definitorie pentru proiect.

Nu vreau să închei fără a vă mulţumi pentru observaţiile, criticile, sugestiile sau întrebările care mă ajută să văd ce lipseşte, să văd unde greşesc sau ce ar putea fi făcut altfel.
(foto originala)

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.