Radio COOPerativa Urbană – dedicat 100% muzicii alternative româneşti

April 30, 2014   /   byCitadinul  / Categories :  Media

COOPerativa Urbană lansează mâine, 1 mai 2014, Radio COOPerativa Urbană, primul radio dedicat exclusiv muzicii alternative din România ce va putea fi ascultat online, 24 din 24 de ore, pe www.cooperativaurbana.ro.

radio cooperativa urbana

Un concept Asamblat în Romania, noul proiect dezvoltă activitatea platformei culturale urbane lansată la finalul lui 2012, astfel că Radio COOPerativa Urbană va fi un spaţiu virtual audio dedicat exclusiv creațiilor românesti, indiferent de familia muzicală din care fac parte (rock, pop, hip-hop sau electro), dar care, ATENȚIE!, nu au acces la media tradițională (mainstream). Nu în ultimul rând, radioul va fi o unealtă folositoare promoterilor, producătorilor, artiștilor și publicului, prin polarizarea atenției întregii industrii muzicalalternative din România.

Cei implicaţi direct în proiect oferă mai multe detalii:

Cristina Hurdubaia (Hurdis), owner COOPerativa Urbană

“Radio COOPerativa Urbană este un derivat al site-ului COOPerativa Urbană – o platformă de cultură urbană pe care am creat-o la sfârșitul anului 2012, din dorința de a exista un spațiu virtual dedicat doar zonei underground-alternative, indiferent că este vorba despre muzică, teatru, film, dans contemporan sau fotografie, etc. Și asta, pentru că eu, personal, n-am fost, nu sunt si nici nu o să fiu vreodată un fan al zonei mainstream, așa că am construit un proiect după chipul și asemănarea mea și am adunat lângă mine oameni care să îmi semene. La un an de la lansarea platformei, Cristi Dumitrescu a venit cu ideea înființării unui radio. După care Bogdan Șerban, cel care se ocupă de interviurile cu trupele de la noi din țară – rubrica cea mai citită de pe cooperativaurbana.ro – ne-a propus conceptul de muzică românească alternativă, pe care noi l-am adoptat fără să clipim, mai ales că platforma oricum promova numai acest gen de muzică. Apoi, totul a curs de la sine și iată că ideea a devenit un proiect pe care îl punem pe picioare chiar de Ziua Muncii”

Cristi Dumitrescu, project manager Radio COOPerativa Urbană
„Ideea de radio … era acolo! În mine, în omul de radio. În cap și – mai ales – în suflet. Iar într-o zi, la o țigară și o cafea, eu cu mine ne-am zis unul altuia: “Hai să …!” Au urmat câteva telefoane. Și am pornit. Eu, Hurdis și Mister H. Pe parcurs, ne-am înmulțit, am schimbat un pic direcția gândită inițial și am apucat-o – sperăm noi – pe drumul cel bun. Ăsta pe care, de azi înainte, o să-l bătătorim alături de cei care ne ascultă. Pentru că este vorba doar despre muzica românească alternativă, din start, ne-am limitat drastic cantitatea de piese. La schimb, însă, am făcut loc calității. În plus, în zona online, prea puțini sunt cei care țin cont de calitatea conținutului livrat, de ce și cum se aude. Noi nu vrem să adoptăm principiul: “merge și asa”. Radio COOPerativa Urbană, thanks to Mister H., are categoric cel mai bun sound din online-ul românesc. Deci, dă-ne tare-n difuzoare!”

Bogdan Șerban, responsabil rubrica “Muzici de la noi” cooperativaurbana.ro
“Le-am propus colegilor mei din COOPerativa Urbană acest concept de muzică românească alternativă sută la sută, deoarece am sesizat de-a lungul timpului că, privită din exterior, industria muzicală din România pare să confecționeze și să livreze – intern și extern – doar “fructe” euro-dance și niște world music (manele). La noi, din păcate, nu există egalitate de șanse pentru celelalte genuri muzicale, pentru că în afară de canalele social-virtuale – dar chiar și acolo pierduți în marea onomastico-muzicală – alte medii de expunere nu “înghit” muzica alternativă românească” –

Echipa Radio COOPerativa Urbană își propune ca publicul să poata fi părtașul unui experiment antropologic ce va arăta că muzică – ce se naște/produce/ascultă/distribuie în a noastră societate – spune foarte multe despre sistemele de credință, valorile autorilor și publicului acesteia.

Şi pentru că suntem la capitolul 1 Mai şi muzici alternative, amintesc aici şi de evenimentul Înregistrat îm România organizat în Goblin – Vama Veche, recomandat de altfel de COOPerativa Urbană, ce are loc între 30 aprilie şi 3 mai 2014. Pe scenă vor urca Alternosfera, Suie Paparude, C.T.C., E.M.I.L., Vali Umbra, Subcarpati, ZOB, Flou Rege şi alţii.

Să fie radio, să fie alternative, să fie Radio COOPerativa Urbană.

Mult succes din partea Citadinului!

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.