Registrul de Biciclete

June 22, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Social & Politica

Registrul de Biciclete își propune să ofere un sistem de securizare a bicicletelor, o metodă prin care bicicletele furate să poată fi identificate mai ușor. Principiul e simplu, îți faci cont, înscrii bicicleta, îi dai semnalmentele și pui câteva poze. În caz de necaz, anunți că ți s-a furat iar membrii comunității și autoritățile vor știi că o cauți.

registrul de bicicleteInițiativa Registrul de Biciclete a demarat la sfârșitul anului trecut și e încă în faza de testare, prospectare a pieței și îmbunătățire a sistemului. Serviciile oferite sunt gândite atât persoanelor fizice cât și societăților (magazine de prezentare, companii, centre de închiriere etc).

Înscrierea bicicletelor se face gratuit, urmând ca în viitor să existe o serie de servicii plătite, pentru o anumită sumă, membrii urmând să primească autocolante speciale cu codul QR al bicicletei precum și un document de proprietate.

Registrul de Biciclete nu este un ONG, în viitor pe site urmând să existe, de exemplu, o secțiune dedicată sistemelor de siguranță dedicate pentru biciclete, ce vor fi disponibile pentru cei care doresc un plus de siguranță pentru bicicleta lor.

Deși nu sunt un mare biciclist, se fac chiar niște ani buni de când nu mai pedalez, în amintirea anilor în care descopeream Timișoara pe bicicletă, de la Băile Neptun pâna în Piața Maria, Stadion sau până la Turbina de Apă, voi fi întotdeauna solidar cu cauza bicicliștilor.

Registrul de Biciclete e o inițiativă interesantă a cărui succes depinde foarte mult de amploarea pe care va reuși să o ia, dacă va reuși să strângă suficienți adepți în întreaga țară. Vă puteți înscrie și voi cu bicicletele proprii și personale, sau îi puteți doar urmări de la distanță pe registruldebiciclete.ro sau pe www.facebook.com/RegistrulDeBiciclete.

Așa la o primă analiză ar fi două chestiuni pe care echipa Registrul de Biciclete vor trebui să le gândească foarte bine. Pe de o parte protejarea bazelor cu datele personale, ceea ce cred că tehnic nu e greu de realizat, mai rămâne însă și problema scepticismului, dar cum inițiativa se adresează în principal tinerilor, cred că aceștia vor fi o idee mai deschiși. A doua problemă ar fi cea legată de costul serviciilor, dar… cred că și aici se poate găsi o soluție cu prețuri modice pentru persoanele fizice și accent pus pe contractele cu firme și companii.

Pentru mai multe detalii și o situație la zi a inițiativei, voi lua legătura cu organizatorii urmând să revin eventual cu informații noi.

Știai de inițiativa Registrul de Biciclete? Cum ți se pare ideea?

1 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.