REMEMBER: Timişoara – Decembrie 1989!

December 17, 2011   /   byCitadinul  / Categories :  Social & Politica

La Timişoara este astăzi zi de doliu în memoria primelor victime căzute  în lupta pentru libertate, pe 17 decembrie 1989.

Tot azi, de la ora 17.30, cu plecare din Piaţa Maria,  Asociaţia 17 Decembrie a Răniţilor şi Luptătorilor în Revoluţia din Timişoara şi Druckeria organizează Marşul  anual care se va încheia cu depunerea de coroane la Cimitirul Eroilor.

Au trecut 22 de ani de atunci iar adevărul legat de acele zile continuă să fie doar parţial cunoscut. Mai mult, cu largul concurs al celor care au interese în acest sens, momentul  ’89 cade încet încet în anonimat şi derizoriu.

Ultimele decizii politice luate in acest sens “Suspendarea indemnizaţilor acordate luptătorilor remarcaţi în Revoluţie ” şi “promovarea oraşului Iaşi ca iniţiator al Revoluţiei” nu fac decât să continue o politică bine gândită de manipulare a istoriei.

Chiar astăzi a apărut un interesant articol despre locul care i se atribuie Timişoarei în istoria Revoluţiei.

E un moment de aducere aminte aşa că mă opresc aici.  Cei care vor să afle mai multe despre Timişoara ’89 şi despre Revoluţie, au în blogul lui Marius Mioc, la care duc linkurile de mai sus, o foarte bine documentată şi obiectivă sursă de informaţii.

 

Avem datoria de a ne salva istoria, de a păstra vie memoria celor care s-au jertfit pentru Libertate!

Va fi un demers tot mai greu, pe măsură ce timpul trece, iar cei tineri vor avea tot mai puţină răbdare si curiozitate  să afle ce s-a întâmplat într-o epocă pe care şi-o pot imagina cu greu.

Respect Timişoara, respect tuturor celor care, cu mult curaj, s-au ridicat împotriva sistemului, pentru nişte idealuri!

 

1 comments

  • Reply

    pro / 18 Jan

    Multumesc pentru acest bun post.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.