Roblogfest 2011: Etapa finală

March 21, 2011   /   byCitadinul  / Categories :  Media

Nu puteam să nu amintesc de competiţia asta, chiar dacă nu particip. De fapt uitându-mă la categoriile oferite anul acesta, la categoria Personal & Infotainment nu mă încadram decât la blog colectiv, ceea ce ar însemna să semnez cu toate personalităţile virtuale şi reale din dotare.

Lăsând gluma la o parte, conform prezentării oficiale :
Roblogfest este unul dintre cele mai importante evenimente ale anului în ceea ce priveşte bloggingul în particular sau comunitatea de internet din Romania în general. Singura competiţie naţională care premiază excelenţa din blogosfera – popularitatea, profesionismul sau modul de folosire a mediului din jurul unui blog. Prima editie a avut loc in 2006 din initiativa lui Dragos Novac cu scopul coagularii comunitatii bloggerilor din Romania.

Evenimentul este gândit ca un concurs popular care premiază cele mai populare bloguri din dot ro şi a evoluat în timp adaptându-se la tot ceea ce înseamnă fenomenul de blogging şi Social Media din România.

Roblogfest, sau rezultatele de la Roblogfest sunt intersante, pentru mine cel puţin, pentru că oferă o listă cu cele mai importante bloguri româneşti pe anumite domenii.

Am urmărit pentru prima dată toată mişcarea în 2009, atunci când am votat-o pe Teo care a şi câştigat ediţia trecută la secţiunea Blog Culinar. Am apreciat încă de atunci sistemul de votare. Chiar dacă e mai greoi (pentru că e nevoie de înregistrare) faptul că nu se acceptă decât un singur vot şi nu unul pe zi sau oră, cum se mai practică, în căutare de trafic obţinut uşor, dă concursului un plus de credibilitate.

Nu ştiu dacă o să particip anul viitor, mai e mult pănă atunci, dar dacă voi reuşi ce mi-am propus, mai mult ca sigur că da.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.