Schimb de cărţi

March 29, 2011   /   byCitadinul  / Categories :  Carte


Una din cele mai vechi iniţiative demarate de bookblog.ro este Schimb de Cărţi, ale cărei prime ediţii au avut loc în 2007.

Chiar dacă nu am apucat încă să particip, ştiu că Schimb de cărţi este un prilej de încântare pentru participanţi, şi e de multă vreme pe lista mea de lucruri de făcut în week-end, cu atât mai mult cu cât de organizare se ocupă oameni ca noi, cu probleme şi timp limitat. Ăsta e poate şi cel mai important motiv care m-a determiant să povestesc despre el în acest post.

Ideea de plecare a fost aceea a unor întâlniri lunare care să fie organizate (iniţial simultan, în prima duminică din lună) în mai multe oraşe din ţară şi chiar din străinătate, acolo unde comunitatea românească e suficient de activă. Pretextul întâlnirilor este schimbul de cărţi, cu toate acestea prezenţa nu este condiţionată de participarea la schimb oricine fiind binevenit la o discuţie despre autori şi cărţi, în faţa unei căni de ceai sau cafea, a unui suc sau a unei beri.

Cum fucţionează toată treaba: toate cărţile aduse creează un fond din care fiecare işi poate alege una, două, trei cărţi indiferent de câte cărţi a adus, sau dacă a adus. De partea administrativă (liste, tabele şi alte detalii care asigură buna funcţionare a evenimentului) se ocupă organizatorii.

Eu nu am reuşit să găsesc o listă completă a oraşelor în care au loc intlniri, ştiu doar că ar fi 27, dar informaţiile astea pot fi obţinute pe pagina de facebook Schimb de Cărţi.

Ce vă pot spune e că în Bucureşti întâlnirea pe luna aprilie va avea loc sâmbătă 2 aprilie 2011, în Elephant Pub, de la ora 15.
(sursa foto)

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.