We Singing Colors lansează albumul de debut în Energiea

April 3, 2014   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

“Made of wool, made of heavy metal” e titlul ales de We Singing Colors pentru albumul lor de debut. Energiea e locaţia în care va avea loc joi, pe 10 aprilie 2014, concertul de lansare a materialului. VJ Caterina Medicina, Platonic Scale şi Andrei Fantana vor fi invitaţii speciali ai serii.

afis wsc

We Singing Color au anuntat ca fiind lansarea primului album e si intrare libera pentru toata lumea pe 10 aprilie în Energiea.

Titlul nu e deloc întâmplător, explicaţia fiind după cum urmează:

“Da, ne-am hotărât să scoatem primul album, care se cheamă ca şi noi, “Made of wool, made of heavy metal”. Avem numele ăsta de ceva timp fixat în minte, ce-i drept, era puţin mai lung înainte, dar după câteva pahare de vin cu un bărbos important din muzica românească am ajuns la varianta asta. E ceea ce defineste We Singing Colors din toata aceasta perioada: un amestec de gingăşi şi abrupt, din care incercăm să distilăm ce e mai important pentru noi in momentul ăsta, şi anume, melodia”

Din înştiinţarea oficială mai aflăm că acest album este adresat inclusiv tipului de la ultimul concert We Singing Colors, “care ne-a zis că avem voci de extratereştri, dar şi pentru cel care mai are timp să citească o carte în parc, crezând că va schimba ceva prin gestul fin cu care dă pagina. Nu este un album de heavy metal, deşi personal ne-ar fi placut o piesa şi aşa”.

Dacă vă întrebaţi ce piese apar pe “Made of Wool, Made of Heavy Metal”, e vorba de cele mai importante de până acum, unele cântate în concert deja, altele cu videoclip, dar şi piese nou-nouţe, cum e “Far, Far, Far”, care a intrat deja in playlisturile radiourilor online.

Albumul a fost înregistrat în mai multe etape, în mai multe studiouri din Bucuresti, cum ar fi Next Dog Studio şi The Great Below. De mixat şi master s-au ocupat pe rând, Marius Costache (Next Dog), Andrei Robin Proca (The Great Below) si Aivaras (Space Magnetic Studio / Belgia).

“Made of wool, made of heavy metal” va putea fi cumparat la concertul de lansare in varianta CD audio, iar ulterior de pe principalele shop-uri de muzica online.

Am amintit mai sus de cei invitaţi speciali, iată care vor fi şi atribuţiile lor în concertul din Energiea: VJ Caterina Medicina, (www.facebook.com/vjcaterinamedicina), care se va ocupa de luminile si culorile show-ului, Platonic Scale (www.facebook.com/platonicvictor), ne va introduce in starea care trebuie pentru concert, iar nu in ultimul rand, Andrei Fantana (Robin & The Backstabbers), pata de sexy si culoare a serii 🙂

Cine sunt WE SINGING COLORS

Pornit initial ca proiect solo al lui Andrei Hategan (The Amsterdams), în 2010, We Singing Colors a devenit in scurt timp trupa full time cu live-uri si videoclipuri. Acum are 3 membri: pe Andrei Hategan la voce si chitara, Roxana Niculae la voce, clapa si alte jucarii si Vlad Ionescu la tobe.

La imbinarea dintre instrumente acustice, sunete electronice naive si muzica bazata mult pe armoniile vocale, gasim We Singing Colors. Pentru ei, cel mai scump instrument muzical e sufletul, care sta la baza tuturor pieselor lor.

Exploreaza si experimenteaza tinuturi muzicale diverse, isi scriu propriile povesti si spera ca lumea sa intre in ele. De la instrumentele folosite (chitara, clapa, dar si mini-instrumente ca triola, oua, chimes) pana la locurile in care au sustinut concertele.

Piesa “Day for my eyes” a fost scrisa intr-o zi de iarna si cantata prima oara in public intr-un taxi.

Toate poveştile despre We Singing Colors sunt disponibile pe wesingingcolors.wix.com/band şi facebook.com/wesingingcolors

 

Mai bine zis o parte din poveşti, altă parte, o puteţi urmări direct în Energiea, joi, pe 10 aprilie 2014, atunci cînd We Singing Colors lansează albumul de debut, “Made of wool, made of heavy metal”.

1 comments

  • Reply

    Interviu cu We Singing Colors / 10 Apr

    […] Andrei Hategan, omul cu ideea, a iniţiat proiectul oarecum în joacă, undeva prin 2010. Lucrurile au crescut, s-au schimbat, şi în scurt timp trupa a devenit una cu program “full time”, cu multe concerte, clipuri şi participări la evenimente. Astăzi, We Singing Colors sunt Andrei Hategan la voce si chitara, Roxana Niculae la voce, clapă şi alte jucării şi Vlad Ionescu la tobe. (mai multe detalii despre trupa We Singing Colors) […]

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.