Snarky Puppy – It’s all about having fun (impresii de concert)

October 23, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Jazz Night Out i-a adus pe Snarky Puppy în The Silver Church din București, pentru al doilea episod al acestei platforme de eveniment propuse de Twin Arts începând cu această toamnă. A fost o seară cu mult jazz, un jazz fusion presărat cu mult funk, o muzică dansabilă, o muzică trăită la maxim atât pe scenă cât și în public.

snarky jazz

(vezi toată galeria foto de la concert)

Snarky Puppy e un grup de muzicieni, foști colegi la University of North Texas, dar care activează astăzi în Brooklyn – New York sub ”conducerea” lui Michael League, un tip plin de entuziasm ce se transformă după caz în basist, chitarist, compozitor sau producător. Familia Snarky Puppy inseamnă un colectiv de aproape 50 de artiști care alternează în diverse formule. Pe scena de la The Silver Church, au ajuns 9 dintre ei.

În ton cu motto-ul serii “It’s all about having fun” propun si eu astăzi o cronică mai relaxată fără detalii ”tehnice” legate de albumele de pe care au fost piesele cântate  sau cât la sută a fost jazz pur, funk, ori fusion în cele aproximativ 100 de minute pe care ni le-au oferit băieții.

Snarky Puppy cântă împreună din 2004 dar au ajuns la București în premieră, ca (mai) toate trupele propuse de Twin Arts. Chiar dacă în cei aproape 10 ani de activitate au realizat o mulțime de albume de studio, o mulțime de 8 bucăți mai exact, Snarky Puppy e în primul rând o trupă de muzică live, lucru demonstrat și de interesul lor pentru concerte. De exemplu, anul acesta, vor participa în total la nu mai puțin de 200 de evenimente, workshop-uri și concerte

Concertul din The Silver Church a propus publicului un melanj de piese de pe GroundUp, albumul lansat în 2012, piese noi, prima piesă cântată a fost compusă în urmă cu doar două săptâmâni, dar și piese de pe albume mai vechi. Dintre titlurile pe care le-am recunosc, dacă nu mă înșeală memoria, aș aminti Binky, Flood și mai ales Thing of Gold.

Știam despre trupă că forța muzicii ei vine dintr-o originalitate aparte, rezultat al unor influențe dintre cele mai diverse, dar mai ales dintr-o plăcere deosebită de a cânta impreună, de a împărți scena pentru a oferi publicului o explozie de energie și creativitate. Privirile schimbate, simplitatea cu care s-au succedat solo-urile fiecăruia au fost cea mai vie dovadă a faptului că Michael League și colegii lui se bucurau de fiecare minut petrecut pe scenă.

O bucurie care s-a transferat și publicului, un public numeros care a trăit intens această primă întâlnire cu trupa și care a rămas în The Silver Church o bună bucată de timp după încheierea concertului să ia autografe și să discute puțin cu Snarky Puppy.  Americanii s-au simțit la rândul lor  bine în România și, după cum declară chiar ei, probabil vom mai avea ocazia să îi revedem:

I gotta say it- Bucharest goes HARD. It was one of the most fun shows of the tour tonight for sure. Such warm, friendly, music-loving people. Can’t wait to come back for more than 14 hours! Waking up in 3 hours to hop over to Istanbul for our Turkish debut… the train keeps rolling.

După Jazz Night Out cu Snarky Puppy în The Silver Church, Twin Arts ne mai pregatesc o seară de jazz cu Jan Garbarek la Sala Palatului.

Ca să fiți la curent cu tot ce ne mai pregătesc Twin Arts e suficient să îi urmăriți pe facebook/twinarts.ro

În încheiere, oarecum pe post de mesaj într-o sticlă, lansez întrebarea: cum vi s-a părut concertul Snarky Puppy?

3 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.