Soluţia USR la alegerile din 11 decembrie 2016

October 10, 2016   /   byCitadinul  / Categories :  Social & Politica

USR este alegerea firească la alegerile din 11 decembrie 2016.

Sună simplist, hazardat şi lipsit de orice realism politic, dar Uniunea Salvaţi România e astăzi singurul actor care poate aduce ceva nou într-o politică românescă ce pare să mizeze tot mai mult pe analfabetismul civic şi politic al unora şi neimplicarea celor care ar putea schimba ceva.

Cu un PSD monstruos, periculos de aproape de majoritate în Parlament, cu un PNL ridicol, un PMP şi un ALDE care nu prea îşi justifică existenţa, peisajul politic Românesc are nevoie de altceva în prmul rând pentru un oarecare echilibru al ecosistemului.

Pentru a putea participa la scrutin, Uniunea Salvaţi România mai are nevoie de semnăturile noastre, ale voastre, şi asta până pe 15 octombrie 2016.

Semnătura nu vă angajează cu nimic, dar le oferiţi lor ocazia de a participa la alegeri. În marile oraşe există corturi USR, dar aveţi şi posibilitatea de a completa un formular şi de a-l trimite direct prin poştă (https://semneaza.usr.ro/) pentru detalii suplimentare contactaţi echipa la (https://www.facebook.com/USRNational/).

Scriu materialul acesta din poziţia unuia care s-a amuzat în vară de ideea lui Nicuşor Dan de a face politică fără politicieni şi care e departe de a idealiza soluţia USR.

semnatura-acum

Dar… în contextul de faţă, un USR cu 7-8 sau chiar 10% ar putea însemna o opoziţie nesperată într-o Românie în care blatul politic e sport naţional din 1990 până încoace.

Ţinând cont de accest aspect, de faptul că USR care ar putea avea în varianta optimistă spre 10% din voturi, discuţiile despre Nicuşor şi Clotilde care vor “da ţara pe mâna multinaţionalelor” şi ne vor duce la faliment sunt de o demagogie hilară.

Zonă în care se învârt şi poveştile cu George Soros care ne (va) conduce din umbră (doar) în cazul în care USR ori tehnocraţii ajung la putere… Nu insist.

Voi reveni cu siguranţă pe perioada campaniei electorale, poate cu materiale mai consistente.

Astăzi am vrut să fac un simplu apel către toţi cei care mai cred în democraţia românească, indiferent de opţiunea politică să acorde o semnătură pentru Uniunea Salvaţi România, sau orice alt partid nou ori candidat independent, tocmai pentru ca jocul democratic să capete mai mult sens.

 

Semnăm ca să avem opţiuni, apoi, pe 11 decembrie 2016, votăm informat!

 

(foto https://www.facebook.com/USRNational)

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.