Sting – Practical Arrangement / The Last Ship (piesa noua)

July 22, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Muzica

Sting a lansat Practical Arrangement, primul single de pe albumul The Last Ship ce va fi disponibil pe 24 septembrie 2013. Este primul material cu piese noi pe care artistul britanic îl prezint[ de la apariția în 2003 a albumului Sacred Love. Pe Sting îl putem vedea în concert la Romexpo din București pe 31 iulie.

sting practical arrangementThe Last Ship este un proiect complex, Sting pregătind în paralel și o piesă de teatru ce urmează să aibă premiera pe Broadway în 2014. Practical Arrangement, primul single de pe albumul The Last Ship nu oferă prea multe detalii despre ce ne vor oferi, atât albumul, cât și piesa de teatru cu același titlu.

Albumul care va avea premiera așa cum spuneam în septembrie 2013 va fi lansat în New York printr-o serie de concerte caritabile, 11 la număr, pentru că The Last Ship este albumul de studio cu numărul 11 al lui Sting, în perioada 25 septembrie – 9 octombrie 2013.

Această alegere poate fi considerată relativ ciudată, dacă ținem cont că dincolo de dimensiunea personală, The Last Ship e dedicat oamenilor din portul Newcastle, muncitorilor de pe docuri și din șantierele navale, așa cum i-a cunoscut tânărul Gordon în copilărie.

Cealaltă perspectivă a albumului, cea strict personală este una puternic auto-biografică, Sting invitându-și ascultătorii la o călătorie în timp, un bun prilej sp descopere experiențele prin care artistul a trecut în special în primii ani de viață, cu momente care l-au făcut să învețe importanța familiei, complexitatea relațiilor și alte realități ce țin de miracolul existenței cotidiene. Albumul se va bucura de prezența mai multor invitați, având cu toții origini în Nordul Angliei, de la Brian Johnson (AC/DC) la Jimmy Nail sau Kathryn Tickell.

Practical Arrangement primul single lansat de Sting a apărut la pachet cu un lyric video simplu. Piesa e frumoasă, poartă amprenta oricând recognoscibilă a artistului. Versurile ne spun o poveste de dragoste un pic tristă, dar nu mai puțin romantică în care el este gata să îi ofere totul cu simpla condiție de a avea ocazia să fie alături de ea.

Deși The Last Ship va fi lansat în aproximativ două luni, vă propun să urmărim un scurt material video în care Sting oferă detalii despre album.

Sting se află zilele acestea în ultima parte a tuneului Turneul lui Sting – Back to Bass, turneu ce se va încheia chiar cu concertul de la București de pe 31 iulie 2013, concert organizat de Marcel Avram si East European Events, in colaborare cu D&D East Entertainment. (Pe scena de la Romexpo îi mai mai vedem și pe Mike & The Mechanics).

Rămâne de văzut în ce măsură e Practical Arrangement o piesă reprezentativă pentru albumul The Last Ship, eu vă propun pentru încheiere câteva alte piese semnate de Sting.

1 comments

  • Reply

    Sting la Romexpo – Setlist posibil - 31 iulie 2013 / 31 Jul

    […] Așa cum spuneam la început, concertul de la București e ultimul din Back To Bass Tour 2013, Sting urmând să lanseze în septembrie albumul The Last Ship, album de pe care am putut deja asculta o primă piesă, Practical Arrangement. […]

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.