Sting, un englez la Bucureşti

March 20, 2011   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente


De Sting mă leagă în ultima vreme, în primul şi în primul rând piesa Englishman in New York, asta pentru că, păstrând proporţiile, în ultima perioadă m-am simţit adesea la fel de alien ca şi el.

Anul trecut aflam cu mult entuziasm că turneul lui Sting, Symphonicity urma să ajungă în Europa, chiar aproape de noi, la Viena sau la Budapesta, vestea bună e că oamenii de la Emagic au reuşit să includă şi Bucureştiul pe harta turneului din 2011, pe data de 6 iunie în Piaţa Constituţiei.

Turneul Symphonicity îl prezintă pe Sting într-o serie de concerte inedite, în cadrul cărora artistul interpretează cele mai cunoscute hit-uri din carieră sa într-o nouă versiune, acestea fiind re-orchestrate pentru aranjament simfonic.

Având în spate o carieră strălucită, ce include numeroase albume premiate în repetate rânduri cu discul de platină, un număr impresionant de hituri, nenumarate premii şi vânzări record de aproape 100 de milioane de discuri în întreaga lume, Sting revine în atenţia fanilor săi cu cele mai cunoscute piese ale sale, reorchestrate de Jorge Jorge Calandrelli, David Hartley, Michel Legrand, Rob Mathes, Vince Mendoza, Steven Mercurio, Bill Ross, Robert Sadin si Nicola Tescari.

Selecţia de piese reinterpretate special pentru acest turneu cuprinde cele mai cunoscute hit-uri din perioada petrecută alături de trupa The Police – “Every Little Thing She Does Is Magic”, “Roxanne”, “Next To You” si “Every Breath b Take”, dar şi piese celebre ce definesc solida carieră solo a lui Sting – “Englishman in New York”, “Fragile”, “Russians”, “If I Ever Lose My Faith in You”, “Fields Of Gold” sau “Desert Rose”.

Despre Sting puteţi afla mai multe pe siteul official, despre concert, pe siteul Emagic, eu sper să revin în prima parte a lui iunie cu o cronică de concert.

Şi de ce nu, dacă el a ajuns şi la New York şi la Bucureşti, am speranţe să poate ajung şi eu să scriu un articol Un Bănăţan la New York.

1 comments

  • Reply

    Sting – Practical Arrangement / The Last Ship / 22 Jul

    […] Rămâne de văzut în ce măsură e Practical Arrangement o piesă reprezentativă pentru albumul The Last Ship, eu vă propun pentru încheiere câteva alte piese semnate de Sting. […]

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.