Street Delivery 2013: Timișoara, București și Iași

April 3, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Street Delivery 2013, eveniment urban de arhitectură și arte așa cum ne este prezentat, va avea loc anul acesta între 14 și 16 iunie, perioada în care are de altfel loc în general. La Bucuresti are loc ediția a-VII-a, la Timișoara ediția a VI-a și avem parte și de o premieră, începând de anul acesta există și Street Delivery Iași.

street delivery 2013

Niște ani am trecut relativ pasiv pe lângă strada Mercy în perioada în care avea loc evenimentul la Timișoara, anul trecut, de exemplu, n-am reușit să-mi fac timp sau dispoziție ca să trec pe Strada Arthur Verona în perioada festivalului. Asta și pentru că toată povestea a devenit mult prea cool și ”la modă” în tot online-ul și offline-ul.

Ceea ce în definitiv nu e rău, pentru că, dincolo de filmele mele exclusiviste, doar așa ideea din spatele festivalului, aceea de a transforma spațiul urban în peisaj cultural, măcar pentru câteva zile, poate ajunge la cât mai muți oameni și poate schimba modul în care aceștia se raportează la orașul în care trăiesc.

Întrucât acesta e și una din ideile cu care m-am apucat de Citadin, aceea de a încerca să creez o legătură între noi și oraș, de a oferi motive care să ne facă mai atenți la ce se întâmplă lângă noi pentru că adesea pierdem lucruri care ne-ar face existența mai interesantă și ne-ar îmbogăți cultural și de ce nu, și sufletește am decis ca anul acesta să mă ocup un pic și de Street Delivery, adică pe lângă eventuale articole de prezentare să îmi petrec și câteva ore la fața locului  pentru niște impresii și mai ales poze.

Street Delivery a fost organizat în premieră de Librăria Cărturești și Ordinul Arhitecților din România cu motto-ul “Art Delivery – Strada Arthur Verona este strada ta!” în 2006, pentru ca un an mai târziu evenimentul să fie organizat în paralel și la Timișoara cu numele de Street Delivery.

Street Delivery va avea loc între 14 și 16 iunie 2013 și câștigă încă un oraș, Iași. Momentan acestea sunt toate informațiile de care dispun, vă mai pot spune însă că foarte curând se va lansa sesiunea de înscriere a proiectelor, așa că, dacă aveți ceva ceva idei stați cu ochii pe locațiile Street Delivery online, adică pe facebook (București, Timișoara, Iași)  sau pe siteul oficial.

Tocmai pentru că avem o tradiție și o cultură a orașului destul de tânără, cred că e important să acordăm atenție unor astfel de manifestări. și de ce nu să încercăm să cultivăm o relație cu orașul și în viața de zi cu zi.

Dar despre orașe și relațiile mele cu ele… cred că se fac niște luni de când tot amân vreo două articole.. dar toate la vremea lor.

Legat de Street Delivery 2013, o să încerc să vă țin la curent cu noutățile pe facebook, asta până la următorul articol.

3 comments

 • Reply

  We Are Here – crowdfunding pentru festivaluri / 04 Apr

  […] am ales Street Delivery, dar oricare din festivaluri merită la fel de mult sprijinul nostru, așa că, în cazul în care […]

 • Reply

  Garantat 100% - Cătălin Ștefănescu – GensDuBien / 28 Apr

  […] Întrebat dacă în calătoriile lui prin țară, nu puține, a putut observa o trăsătură caracteristică a orașului românesc, Cătălin Ștefănescu a răspuns că e greu de găasit așa ceva, că în principiu fiecare oraș are câte ceva al lui. Cu toate astea există ceva ce le leagă. Dezinteresul general pentru spațiul public, faptul că în general tratează cu o indiferență agresivă până la patologic spațiul pe care îl populează, faptul că nu creează o relație mai mult sau mai puțin afectivă cu locul în care trăiesc. (cu asta se luptă și Street Delivery) […]

 • Reply

  Campania We Are Here – concluzii și planuri de viitor / 20 May

  […] mai multe detalii despre campania We Are Here, dar și despre proiectul pe care l-am susținut eu, Street Delivery 2013, accesând link-urile […]

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.