Tablouri pentru #colectiv. Privind spre viitor

November 12, 2015   /   byCitadinul  / Categories :  Eclectice

Sunt momente în care cuvintele par goale, în care nu poţi decât să îi admiri şi să îi respecţi pe cei puternici, cei care găsesc forţa să se implice activ, direct şi cât se poate de practic în sprijinul celor aflaţi în nevoie, momente în care, e poate întelept şi să te abţii în a-i judeca pe ceilalţi pentru o vorbă sau un gest. E un alt timp şi pentru asta.

Tragedia din Colectiv a fost un astfel de moment.

UPDATE: Revin cu informatii oferite de Galeria Montage

“S-au strans peste 3500 de euro si speram sa mai strangem. Au fost expuse in jur de 300 de lucrari, am vandut peste 200. Dupa ce vom strange lucrarile, o perioada ele vor putea fi gasite la Galeria Montage.”

Întrucât nu vreau/nu pot să devin mult prea personal, voi trece direct la tablourile pentru #colectiv.

Expozţia caritabilă “Să dăm culoare vieţii” organizată de Galeria Montage şi Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” a avut vernisajul marţi, 10 noiembrie la Clubul Ţăranului Român din Bucureşti iar seara respectivă s-a încheiat cu un concert White Mahala.

Aproximativ 300 de tablouri, realizate de elevi de gimnaziu şi liceu au fost oferite spre vânzare şi toţi banii strânşi vor ajunge prin Campania “Nouă ne pasă” a postului ProTv la victimele tragediei din Clubul Colectiv.

Elevii de la Tonitza şi-au adus astfel partea lor de contribuţie prin artă la vindecarea celor suferinzi.

Deşi iniţial evenimentul a fost gândit pentru o singură seară, numărul foarte mare de tabouri oferite i-a determinat pe organizatori, cu susţinerea celor de la Clubul Ţăranului, să prelungească expoziţia până duminică, 15 noiembrie la ora 19 (locaţie pe Google Maps), câeva zeci de tablouri sunt în continuare disponibile pentru cei care vor să susţină victimele şi familiile ce au avut de suferit în urma accidentului din Colectiv.

 

Au fost multe acţiuni, vernisaje, expoziţii în sprijinul celor din colectiv, m-am oprit asupra acesteia organizate de copii şi tinerii de la Tonitza pentru că ei sunt cei pe care îi aştept şi îi îndemn să îşi ducă mai departe pasiune, fie că e vorba de pictură, desen, muzică ori fotografie.

 

De aici şi titlul ales.

 

În încheiere vă amintesc şi de concertele caritabile #ImpreunaRezistam ce au loc în weekend în mai multe oraşe din ţară.

tonitza colectiv vernisaj

#colectiv

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.