Târg de carte: Gaudeamus 2013 (program & lansări)

November 18, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Târgul Internațional Gaudeamus 2013 are loc în Pavilionul Central de la Romexpo între 20 și 24 noiembrie 2013. Evenimentul este organizat de Radio România via Programul Cultura iar Gaudeamus 2013 îi va avea ca invitați de onoare Tările Nordice (Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda şi Islanda).

gaudeamus 2013

Gaudeamus 2013 este mai mult decât un târg de carte de învățătură. Prezența invitaților străini, cele nu mai puțin de 400 de edituri din România, dar și cele 600 de evenimentele culturale organizate în acest context fac ca târgul internațional să fie unul din momentele culturale de referință pentru calendarul românesc, așa cum se întâmplă, de altfel de ani buni.

Organizatorii marchează anul acesta și două cifre rotunde, Gaudeamus a ajuns la ediția cu numărul XX și, la fel de important vor fi marcați și cei 85 de ani de la prima transmisiune a Radio România, care a avut loc pe 1 noiembrie 1928.

Cool Nordic Bucharest e sloganul care va marca prezența scriitorilor nordici la Gaudeamus, este vorba de 9 autori invitati de către ambasadele tărilor care vor  fi invitați de onoare ai evenimentului, Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia.

Târgul Internațional Gaudeamus 2013 are loc între 20-24 noiembrie, de miercuri până duminică, iar accesul publicului va fi permis între orele 11-20 în primele trei zile, respectiv 10-20 în zilele de sâmbătă și duminică.

 

Întrucât nu am găsit niciunde un material care să cuprindă toate evenimentele care au loc la Romexpo am ales varianta de a vă prezenta propunerile câtorva edituri, așa cum sunt anunțate ele pe site-urile/blogurile respective, mai ales pentru cazul în care pe siteul www.gaudeamus.ro și pe pagina de facebook vor continua să lipsească informațiile

 

ALL – Grupul Editorial ALL vă invită la Gaudeamus 2013 – târg de carte și învățătură

Curtea Veche PublishingCurtea Veche Publishing la Gaudeamus 2013 – programul evenimentelor

Herg Benet, Karth, Casa de Editură Max BlecherProgramul Editurii Herg Benet la Târgul de Carte Gaudeamus Internațional 2013

Humanitas – Humanitas la Gaudeamus, 20–24 noiembrie

Litera – Evenimente Gaudeamus

Nemira – Lansări și evenimente

Paralela 45Program lansări Paralela 45 la Gaudeamus 2013

Polirom și Cartea Românească – Evenimentele Editurilor POLIROM si CARTEA ROMANEASCA la Gaudeamus 2013

 

TreiEditura Trei are mai multe materiale despre eveniment

 

Acestea sunt propunerile câtorva din cele aproximativ 400 de edituri care vor fi prezente la Romexpo, cele pe care le urmăresc eu și cele ale căror program l-am găsit la primele căutări. Dacă știți voi alte lansări de neratat, nu fiți egoiști anunțați-ne și pe noi.

Târgul Internațional de Carte Gaudeamus 2013 înseamnă practic cinci zile de evenimente, timp suficient pentru ca toată lumea să reușească să treacă măcar câteva ore pe acolo.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.