The Animals – ”House of The Rising Sun”

March 12, 2011   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

E sâmbătă dimineaţă şi afară avem prima zi autentică de primăvară, aşa că una din piesele care mi-a venit în minte a fost House of the Rising Sun, a celor de la The Animals, care zic eu că e o bucată excelentă pentru un început de zi.

În acest context, semnalez şi eu ceea ce am aflat de curând, că pe 2 aprilie va avea loc în Jukebox din Bucureşti concertul The Animals & Friends. Este vorba de un proiect demarat în 2000 de John Seel si Mickey Gallagher care duc intr-un fel mai departe istoria The Animals. Biletele costă 65 de lei în avans şi 80 în seara evenimentului

Din categoria trupelor de aur, The Animals a intrat în istoria rock-ului cu hit-uri fredonate de generaţii, rulate oricând pe posturile de radio. ”The House of The Rising Sun”, ”We Gota Get Out of This Place” sau ”Don’t Le Me Be Misunderstood” sunt doar câteva dintre ele.

Înfiinţată în Marea Britanie la începutul anilor ‘60, trupa a trecut prin numeroase avataruri, având o biografie tumultoasă, cu suişuri şi coborâri, cu mutări de pe un continent pe altul, cu schimbări de componenţă. Au devenit cunoscuţi în SUA ca parte din „invazia britanică”. Au ajuns cu zece piese pe poziţiile fruntaşe din UK Singles Chart şi U.S. Billboard Hot 100. The Animals au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame, în 1994.

Cea mai iubită piesă The Animals, ”The House of The Rising Sun”, este de fapt o veche melodie folk americană, cu origine necunoscută, preluată şi reinterpretată de o multitudine de artişti (de la The Beatles, la The Door, de la Sinead O’Connor, la Muse). Totuşi cea mai cunoscută şi cea mai cerută versiune rămâne varianta The Animals. Criticii muzicali au comentat piesa în interpretarea The Animals ca fiind ”primul hit folk-rock” (Dave Marsh), numind-o „un hit revoluţionar”, care „a schimbat pentru totdeauna faţa muzicii moderne” (Ralph McLean, BBC).

Formula The Animals & Friends păstrează în componenţă doi membri originari ai trupei: John Seel – tobe şi Mickey Gallagher – claviaturi (care de-a lungul anilor a colaborat cu The Blockheads, Paul McCartney, The Clash, Eurythmics). Alături de ei, au fost invitaţi muzicieni de calibru, „friends”: Peter Barton (voce, bas, ex Boomtown Rats Roberts & Crowe, Wayne Fontana’s Mindbenders) şi John E. Williamson (voce, chitară, ex Titanic).

Biletele au fost puse în vânzare luni, 7 martie, exclusiv prin Reţeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti şi online prin www.eventim.ro. Costul unui bilet este de 65 de lei până în data de 2 aprilie şi de 80 de lei în ziua concertului.
(sursă, cumpără bilete)

1 comments

  • Reply

    Luigi Fulk / 25 Jan

    Foarte buna postare, urmaresc cu atentie de fiecare data :). keep on the good work!

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.