Train Delivery #1 la Gara de Nord din București

June 24, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Train Delivery e propunerea pe care cei de la Street Delivery și CFR o au pentru noi în weekend-ul următor, între 28 și 30 iunie. Ne întâlnim cu toții în Gara de Nord din București, pe peronul 14 acolo unde va fi tras un tren special ce va găzdui expoziții, teatru și muzică.

train delivery - 2013

Train Delivery își propune, conform organizatorilor, adică cei de la Street Delivery și Căile Ferate Române, să readucă Gara de Nord din București în atenția noastră, dar nu ca spațiu de trecere, ci ca obiectiv în primul rând cultural și civilizator, ca orice locație care e oarecum emblematică pentru oraș.

Inițiativa e interesantă fără îndoială, rămâne să vedem în zilele următoare care va fi programul complet al evenimentului, ce invitați vor ajunge în spațiul creat pentru prima ediție Train Delivery!

Desigur, rămâne să vedem în ce măsură spațiul ales se va dovedi încăpător atât pentru cei care vor veni la gară special pentru Train Delivery, cât și pentru călătorii obișnuiți ce vor fi doar în trecere în drum spre destinație sau ajungând în Gara de Nord de undeva de prin Europa sau din țară.

Peronul 14, cel mai larg din toată Gara, devine scena ta de muzică, spectacol și arte urbane. Aducem un tren de la Remiza Specială Mogoșoaia, pe care-l garăm ca să găzduiască expoziții foto, instalații și performance în compartimente. Party pe peron, filme de călătorie, teatru feroviar și muzica Gării de Nord prin oamenii care au cântat-o de-a lungul vremii (de la Corina Chiriac și Gabriel Dorobantu la Rimaru și Norzeatic). Sălile de așteptare, Salonul Regal, panoul de informații nu lipsesc din poveste.

Train Delivery este un eveniment care marchează reafirmarea Gării de Nord ca obiectiv turistic, urbanistic și cultural. Emblemă a Bucureștilor, Gara de Nord trebuie să redevină un spațiu civilizator prin modalități creative simple. Cei care vizitează Gara de Nord vor fi nu doar călători, ci și cetățeni care vor să afle lucruri noi despre potențialul orașului lor, care vor să asiste la evenimente și să își reaproprieze gara ca pe un bun cultural în care se simt bine. Acesta este punctul de pornire al revitalizării identității trecute a Gării de Nord și startul construcției unei identități culturale actuale, prin care își reafirmă spiritul european.

În fine, Gara de Nord este un nod de infrastructură de importanță crucială pentru București și pentru România, importanță care trebuie reafirmată și consolidată. (mai multe detalii pe pagina de facebook a evenimentului)

Train Delivery are loc așadar între 28 și 30 iunie 2013 în Gara de Nord din București și e un   eveniment organizat de Street Delivery și Căile Ferate Române în parteneriat cu societatea civilă. Participanții sunt așteptați pe peronul 14, acolo unde va fi trasă o garnitură specială de tren și vor fi organizate expoziții, concerte, piese de teatru și concerte.

Dacă v-a plăcut la Street Delivery și vreți să repetați experiența, nu ratați întâlnirea din weekend. Dacă n-ați ajuns aveți ocazia să recuperați la Train Delivery.

Ceea ce o să fac și eu.

Cum vi se pare ideea, credeți că va ieși ceva fain în Gară?

1 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.