Tu cât timp ai irosit pe facebook?

January 28, 2014   /   byCitadinul  / Categories :  Media

Facebook aniversează zilele astea 10 ani de la lansare. Ca să marcheze momentul cei de la Time au realizat o aplicaţie care îţi spune “exact” cât timp ai irosit (risipit, prăpădit, cheltuit, depinde cât de rău îţi pare după el). Evident, nu e tocmai exact, si probabil că nici n-are prea mare legătură cu realitatea, dar să vedem despre ce e vorba.

facebook time

Acum realizez că zilele trecute s-au făcut şi 3 ani de când am eu cont pe facebook, chiar dacă de folosit am început să îl folosesc mai intens o idee mai târziu.

Mai exact, “cifrele mele” arată cam aşa: sunt în reţea de 1833 de zile, am 5537 de postări şi în total am irosit 228 de zile 2 ore si 39 minute pe facebook, asta la o medie de 180 de minute pe zi petrecute pe facebook.

Algoritmul de calcul trece prin toate postările din feed-ul tău până ajunge la primul şi apoi calculează in functie de cate minute ai estimat tu că petreci zilnic pe facebook. Nu se ştie exact dacă ţine cont doar de feed-ul personal sau le ia în calcul şi pe cele ale paginilor pe care le administrezi sau le-ai administrat, ocazie cu care oricum nu poţi spune că iroseşti timp.

Luând lucrurile mai puţin dramatic şi serios, vă puteţi juca şi voi, e o aplicaţie online simpatică la care eu am ajuns via Manafu.

Despre cifrele mele.. ce să zic, 228 de zile par multe, dar e drept că deobicei fac şi alt ceva în paralel, cât despre irosit, iroseşti e dreot timp cât treci prin feed dar o bună parte din zilele astea sunt de trecut la muncă. Cât despre cele 6000 de postări, e o cifră la care n-am cum să ajung decât dacă iau în calcul postările de pe toate paginile la care am fost admin în aceşti ani.

Voi cum staţi cu timpul de pe facebook, cât aţi irosit, cât aţi câştigat?

4 comments

 • Reply

  Gabriel / 28 Jan

  41 zile din 3 ianuarie 2010. Am pus ca stau cam 40 minute/zi pe facebook, asta pentru ca de vreo 6-7 luni ma joc Criminal Case, care este un joc facebook. In rest nu stau asa mult pe fb. Pe forum stateam infinit mai mult 🙂

  • Reply

   citadinul / 28 Jan

   eh.. nu se compara forumul cu ce “ofera” facebook-ul.

   cine stie, intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat poate vor reveni in atentie si forumurile.

   de fapt poate, fac eu unul aici :))

   • Reply

    Gabriel / 28 Jan

    pai sa faci. oricum nu o sa mai fie nimic comparabil cu fanclub in perioada 2001-2005. nici macar cu loco in perioada 2005-2009.

    • Reply

     citadinul / 29 Jan

     e greu sa mai ajungi la nivelul la care a fost fanclub pana in 2006 dintr-o gramada de motive.

     obiectiv vorbind intre 2007-2008 loco era un intr-adevar un loc interesant, pacat ca l-a stricat prietenul tau ochila.

     daca ma apuc vreodata sa fac un forum, o sa te invit sa vezi ce si cum 🙂

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.