UnderCLOUD 2012 la Clubul Ţăranului din Bucureşti

September 2, 2012   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente
undercloud, festival, teatru independent, afis

UnderCloudFestivalul de Teatru Independent (de Orice) în spatele căruia se află Compania de Teatru D’AYA propune în perioada 3-13 septembrie 2012 nu mai puţin de 21 de spectacole de teatru susţinute de teatre independente din Bucureşti.

undercloud, festival, teatru independent, afis

Festivalul Undercloud ajuns la ediţia a V-a se va desfăşura la Clubul Ţăranului – Muzeul Ţăranului Român şi va propune câte două spectacole pe seară, de la ora 19 şi 21. În 2012 avem parte de prima ediţie – concurs şi de prima ediţie în care Festivalul are un Preşedinte Onorific în persoana binecunoscutului regizor Andrei Şerban.

Juriul este format din George Ivaşcu (Actor, Directorul Teatrului Metropolis), Coca Bloos (Actriţa) şi Monica Andronescu (Redactor-Şef Revista Yorick).

Festivalul Undercloud are ca invitate în 2012 doar trupe independente de teatru din Bucureşti, dintre îi amintesc pe cei de la Teatrul Act, Unteatru, Asociaţia Chatarsis, Garsoniera de Cultură, Ture T, Maşina de vise dar şi trupele Godot Cafe Teatru, Teatrul La Masa, Teatrul nu e o clădire sau Compania de Teatru D’AYA, care evident nu putea lipsi.

Ca să citez din “prezentarea oficială”

Festivalul e inspirat din viaţa oamenilor de azi şi îi inspiră pe oamenii de azi. Fără decor împopoţonat şi fără brizbrizuri inutile. Zice direct ce crede. E lipsit de pretenţii “de etichetă”. Le vorbeşte oamenilor pe limba lor, direct către minte şi suflet. E uman, fără artificii, fără recuzită excesivă. Emoţia este transmisă de oamenii care îl fac şi te convinge să te simţi ACOLO, implicat.

Ce e UNDERCLOUD?

E un FESTIVAL DE TEATRU VIU,
care nu lâncezeşte,
care nu se blazează,
care nu se poticneşte,
care nu se plictiseşte,
care nu se repetă.

În ordine cronologică Undercloud 2012 va propune la Clubul Ţăranului din Bucureşti următoarele spectacole: “Dragonul de aur” (Premiul Juriului în Gala Absolvenţilor U.N.A.T.C.”I.L.Caragiale”), “Mă mut la mama”, “Refuz să cresc”, “Aplauze pentru Lena”, “Magicway”, “XXL”, “Eu şi Cristina”, “Dumnezeul de a doua zi”, “Chutney”, “Forma Lucrurilor”, ”Jocuri în curtea din spate”, ”Fata din curcubeu”, ”Three O’Clock”, ”Noi 4”, ”Barbaţii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus”, “O piesă deşanţată”, ”Monoloagele vecinului”, “A junk tango story”, ”Trei femei înalte”, ”Actriţa”, ”7 Blesteme”.

program, undercloud, festival teatru
Mai multe detalii, informaţii şi rezervări bilete: 0727.100.856 // festival.undercloud@daya.ro sau www.daya.ro

UnderCloudFestival de Teatru Independent (de Orice) e un concept propus de Compania de Teatru D’AYA, un proiect demarat în 1999 al cărui iniţiator şi coordonator e scriitoarea şi regizoarea Chris Simion, care îl are şi pe celebrul scriitor francez Pascal Bruckner ca Preşedinte Onorific. (toate detaliile pe www.daya.ro).

M-a făcut curios formularea “teatru independent de orice“, dar şi toate afişele de care dai prin oraş, asta pe lângă faptul că despre o parte din piese am avut ocazia să scriu în ultimele luni (când anunţam că se joacă într-un loc sau altul, nu altceva) aşa că m-am gândit să acord un pic de spaţiu şi acestui festival de teatru independent.

Pentru că reprezentaţiile au loc la Clubul Ţăranului, la nişte ore care îmi sunt la îndemână s-ar putea să revin cu impresii măcar de la una din piesele care se vor juca la Festivalul UnderCloud – Festivalul de Teatru Independent (de Orice).

Nu mi-ar strica eventuale sugestii.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.