Union Berlin şi cele 750 de canapele pentru CM din Brazilia

July 9, 2014   /   byCitadinul  / Categories :  Sport

Cele mai spectaculoase imagini de la acest Campionat Mondial au venit evident din Brazilia. A existat însă şi o excepţie, stirile venite din Germania, de pe stadionul An der Alten Försterei al celor de la Union Berlin.

140616_deu_por_wmwozi-11-c-An-der-Alten-Frsterei-Stadionbetriebs-AGCu sloganul “Canapeaua mea e pe Stadion” berlinezii au organizat Sufrageria Campionatului Mondial cu 750 de canapele aranjate pe teren şi un ecran gigant de 700 de inch pe care pot fi urmărite toate meciurile de la CM din Brazilia (vă daţi seama ce a fost ieri seară acolo şi mai ales ce va fi duminică).

Stadionul îşi deschide porţile cu două ore înainte de meci, accesul e gratuit, dar locurile de pe canapele (în total aproximativ 3000) sunt atribuite prin tragere la sorţi, cei interesaţi fiind invitai să aplice online pe www.compact-team.de/wmwz, în timp ce în tribune mai pot lua locul încă aproximativ 12.000 de spectatori.

1. FC Union Berlin e un club aparte, şi nu e întâmplător că Sufrageria Cupei Mondiale a fost aranjată pe An der Alten Försterei, cel mai mare stadion dedicat doar fotbalului din Berlin, un stadion inaugurat în 1920 dar care a fost renovat de curând, mai exact în 2008.

IMG_9180-c-An-der-Alten-Frsterei-Stadionbetriebs-AGChiar dacă actuala echipă 1. FC Union Berlin s-a înfiinţat în 1966 în Germania de Est, a existat încă din 1906 o echipă 1. FC Union Berlin, unul dintre cele mai importante cluburi din Berlinul interbelic.

În Germania de Est, Union Berlin a fost întotdeauna într-o rivalitate declarată cu Dynamo Berlin echipa celor de la STASI, chiar dacă din punct de vedere sportiv nu se prea puteau compara cu acestia. În timp ce Dynamo Berlin câştiga 10 titluri consecutive în condiţii la fel de dubioase ca şi departamentalele de la noi, Union Berlin alterna sezoanele în prima şi a doua divizie.

140615_Schweiz_Ecuador-29-c-An-der-Alten-Frsterei-Stadionbetriebs-AGDupă reunificarea Germaniei, Union Berlin a avut şi o participare în Cupa UEFA, după finala de Cupa Germaniei pierdută împotriva celor de la FC Shalke 04 în 140616_deu_por_wmwozi-13-c-An-der-Alten-Frsterei-Stadionbetriebs-AG2001, dar în general, în ultimii 20 de ani a jucat cel mai mult în 3 Liga şi 2. Bundesliga unde e din 2009.

Nu e un club bogat, în anii ’90 chiar i-au fost refuzate câteva promovări din motive financiare, dar are o relaţie specială cu suporterii. În vara lui 2008, modernizarea stadionului a fost realizată cu sprijinul direct al fanilor, peste 2000 de oameni au alocat 140000 de ore de muncă pentru a finaliza proiectul.

Aşa cum spuneam, este cel mai mare stadion din Berlin dedicat doar fotbalului, are 21.700 de locuri, însă doar 3.800 dintre acestea sunt pe scaune, restul la dorinţa fanilor, sunt în varianta old school de terrace britanice.

DCIM103GOPRO

 

 

Dincolo de momentul acesta cu Sufrageria pentru Campionatul Mondial, întreaga istorie a clubului Union Berlin, relaţia specială cu fanii care susţin o echipă care nu are ca obiectiv promovarea cu orice preţ e o poveste din altă vreme, o vreme când sportul şi pasiunea, plăcerea de a merge la stadion însemnau încă ceva într-o ecuaţie în care astăzi pe primul loc sunt banii şi performanţele cu orice preţ.

 

Surse foto: www.facebook.com/WMWohnzimmer si http://www.compact-team.de/wmwz

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.