Viaţa nu e perfectă. O reclamă inspiraţ(ională).

July 11, 2014   /   byCitadinul  / Categories :  Media

Viaţa nu e perfectă. Din fericire! E mesajul unuia din cele mai inspirate clipuri difuzate în vara asta de televiziunile de la noi.

viata nu e perfecta

Golden Brau au propus pentru campania lor “Plin de viaţă” o reclamă în care mesajul, imaginea şi muzica aleasă dau un rezultat memorabil.

Analizând un pic clipul şi făcând o sumară paralelă cu alte câteva reclame la bere, dacă descompui povestea pe elemente descoperi că nu în principiu nu vine cu nimic nou. Imaginea cu băieţii din berărie, tânărul trist şi singur din cafenea… care are apoi o revelaţie, iar pe final secvenţele cu tinerii care ajung din birou direct la un party pe plajă sunt locuri în general comune pentru orice reclamă la bere sau la alte băuturi.

Cu toate astea reclama e mult mai simpatică decât marea majoritate a producţiilor de gen, sigur o ţii minte şi chiar o revezi cui plăcere.

Dincolo de piesă, One Republic Counting Stars, de imagine şi mesaj, elementul surpriză, faptul că până la final nu e foarte clar la ce e reclama, e ceea ce o face memorabilă. Sincer să fiu, am fost surprins când la final am văzut logo-ul Golden Brau.

Nu am urmărit în ultima vreme reclamele acestui brand, eu îl asociez de pe vremuri cu fotbalul. Aruncând însă o privire peste contul lor de facebook am văzut că astăzi încearcă să cucerească publicul tânăr şi să se tranforme într-un brand “cool şi hip”.

Într-adevăr, reclama Viaţa nu e perfectă, targetată pe tinerii din mediu urban, mai mult sau mai puţin corporatişti, care stau cu ochii pe smartphone şi ies prin cafenele, duce mesajul în direcţia care trebuie.

Întrebarea e dacă brandul va reuşi să convingă pe un segment de piaţă extrem de pretenţios, relativ restrâns şi care e deja disputat de cel puţin 2-3 jucători puternici.

Voi ce spuneţi, v-a convins reclama?

5 comments

 • Reply

  tina / 19 Aug

  Desi pentru mine berea e doar “blonda” si imi face bine dupa mese copioase, reclama aceasta m-a facut sa deschid ochii si sa vad anumite lucruri altfel.
  ‘IMPERFECT.E PERFECT.’ o combinatie de cuvinte simple care, pentru un perfectionist, suna ca niste ciocanele. Cat adevar!
  Felicit echipa care munceste la realizarea unui astfel de mesaj!
  Clipul, mesajul ma va urmari o vreme! Multumesc!

  • Reply

   citadinul / 19 Aug

   asa, e ai dreptate. au facut o treaba excelenta 🙂

 • Reply

  Viorel / 21 Aug

  E o extindere, remake, o reusita punere in scena … nu neaparat un plagiat al sloganului Mobexpert: “Suntem cu toții diferiți. Din fericire.”

  • Reply

   citadinul / 22 Aug

   nu am gasit clipul respectiv.

   pana la urma “subiectul” nu e chiar atat de iesit din comun. mai degraba realizarea e cea care il pune in valoare.

 • Reply

  Daniel / 26 Dec

  Reclama e excelenta ,cel mai mult imi place ideea si muzica ,are un impact puternic , e memorabila si inspira optimism .Intr-un cuvant, mie mi se pare grozava .

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.