Weekend ShortsUP cu eroi narcisişti la Cinema Patria

January 21, 2014   /   byCitadinul  / Categories :  Film

ShortsUP ne aşteaptă din nou la film în Cinema Patria din Bucureşti. A doua ediţie a evenimentului intitulat Weekendul Comediei Scurte propune publicului patru ore de scurtmetraje ce vor explora selfie-ul, expresia absolută a narcisismului contemporan, şi în acelaşi timp, cuvântul anului 2013.

Afis-Weekendul-Comediei-Scurte-ShortsUP_online

Pentru două seri ironia şi autoironia vor fi la ea acasă şi vor provoca ego-ul şi umorul publicului ShortsUP prin intermediul unor scurtmetraje premiate la marile competiţii internaţionale de film. Pierduti intr-o lume dominata de obsesia sinelui, eroii scurtmetrajelor de la Weekendul Comediei Scurte se confruntă cu dedublări de personalitate, eu-ri contradictorii şi porniri narcisiste.

ShortsUP realizează selecţii tematice cu cele mai premiate filme scurte din întrega lume, indiferent dacă acestea sunt ficţiuni, animaţii, documentare ori filme scurte experimentale. Recomandările sunt disponibile pe platforma online www.shortsup.ro dar ajung şi în sălile de cinema în cadrul unor intâlniri sezoniere.

Evenimentele ShortsUP aveau loc iniţial în fiecare lună, dar din 2013, din dorinta de a extinde experienţa în spaţii mai generoase sunt organizate cu altă frecvenţă. Fiecare anotimp înseamnă un nou eveniment ShortsUP, asa că Weekendul Comediei Scurte propune o infuzie serioasa de ras pentru a combate apatia tipica finalului de iarna.

Cum sa faci totul de unul singur (r. Selma Vilhunen, Finlanda, 2012) e o comedie finlandeza despre o mama care afla ca singurul ajutor de nadejde in momentele grele e propria persoana. Un scurtmetraj cinic, dar plin de emotie, premiat la Aspen Shortsfest, Budapest Short Film Festival si Helsinki Short Film Festival. Mai mult, filmul a fost nominalizată la Oscar Short Film 2014.

Umorul amar vine de la animatia Din dragoste pentru divinitate (r. Joe Tucker, Marea Britanie, 2007), distinsa cu premiul cel mare la Chicago International Film Festival si premiul pentru film studentesc la Palm Springs International ShortFest. Graham, un tanar cu o viata absolut plictisitoare, e macinat de o lupta egocentrista: respecta credinta si totusi nu se poate abtine de la comportari ”neortodoxe”. Compromisul ales are incarcaturi de-a dreptul hilare.

Din programul Weekendul Comediei Scurte face parte si scurtmetrajul american Banane (r. Aaron Rosenbloom, SUA, 2013) preferatul publicului la ultima editie L.A. Shortsfest, animatie minimalista in care o banana isi pune intrebari existentiale si ajunge la concluzii „suculente” ce starnesc rasul.

Weekendul Comediei Scurte, prima intâlnire ShortsUP din 2014 are loc la Cinema Patria din Bucureşti pe 1 şi 2 februarie (sâmbătă şi duminică) cu începere de la ora 20:00. În plus, în afara sălii de proiecţie, ShortsUP îi va tenta pe cei prezenţi cu sesiuni foto selfie şi instalatii artistice marca Imbold Galeria care tolereaza toate manifestarile amorului de sine.

Biletele costă 25 de lei pe seară sau 40 de lei pentru ambele seri si pot fi achizitionate in avans prin MyTicket si Eventim. In seara evenimentului, la locaţie, acestea vor costa 35 de lei pe seara.

Weekendul Conediei Scurte, ediţia iarna 2014 e cu şi despre eroi narcisişti, cu mult umor, cu ironie şi autoironie, tot atâtea motive pentru a nu rata un nou eveniment ShortsUP ce va avea loc pe 1 şi 2 februarie la Cinema Patria din Bucureşti.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.