Youtube – Your Film Festival. Premiu de 500.000 de dolari!

January 27, 2012   /   byCitadinul  / Categories :  Film

Your Film Festival este proiectul media prin care cei de la Youtube vor să sprijine tinerii producători de film sub motto-ul THE GLOBAL SEARCH FOR THE WORLD’S BEST STORYTELLERS.

Din echipă mai face parte si regizorul Ridley Scott de la Hollywood, iar cele mai bune producţii din festival vor fi prezentate in august 2012 la Festivalul de la Veneţia, câstigătorul urmând să primeasca un Premiu de 500.000 de dolari.

Ideea e simplă, pe canalul oficial yourfilmfestival vor putea fi urcate, între 2 februarie şi 31 martie înregistrări (de scurt metraj) de până la 15 minute, oricine îşi poate posta filmul, nu se percepe nicio taxă, nu există restricţi în ceea ce priveşte formatul al înregistrării, subiectul abordat sau tematica poveştii.

După încheierea primei etape, un juriu alcătuit de Scott Free Productions, compania lui Ridley şi Tony Scott va selecta 50 dintre filme care vor intra în semifinală. Cele 50 de producţii vor fi urcate cândva în luna iunie pe canalul amintit mai sus unde vor aştepta votul publicului din întreaga lume.

La Festivalul de la Veneţia vor ajunge 10 dintre producţii, marele câştigător urmând sa plece acasă cu junătate de milion de dolari.

Mai multe detalii despre Your Film Festival găsiţi pe canalul oficial.

Youtube nu e la primul proiect de acest gen, dar acesta e fără îndoială cel mai important, atât prin prisma publicului ţintă şi a număruli mare de potenţiali participanţi, cât şi din cea a premiului pus în joc.

Proiectul media Youtube din 2011 a fost Life in a Day, un film de 95 de minute alcătuit din secvenţe trimise de oameni din întreaga lume, care mai apoi au fost prelucrate tot de Ridley şi Tony Scott. Îl puteţi vedea mai sus.

O să urmăresc pe parcurs cum vor evolua ostilităţile. Tare sunt curios cum vor arăta filmele propuse, cele care vor intra în semifinala Your Film Festival, şi mai ales cele 10 care ajung la Festivalul de la Veneţia.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.