7 cu Silent Strike la GuerriLIVE în Energiea

Silent Strike a fost invitatul lui Bogdan Şerban la GuerriLIVE Radio Session de luni 24 martie 2014. A lipsit Dan Basu, care nu a mai putut onora invitaţia, dar ne-am gândit la el pentru că omul a împlinit nişte ani.

silent strike bogdan serban

(foto Guerrilive)

Subiectul zilei a fost materialul Simtetizator, pe care artistul l-a lansat în urmă cu aproximativ o săptămână, discuţiile ducându-se însă în toate direcţiile posibile, aşa cum se va vedea şi mai jos.

Enjoy.

1. Silent Strike, mai exact Ion Titu, a fost întâi de toate rocker, a început cu Metallica, a trecut la metale şi mai grele, a alternat spre Nirvana, a trecut prin hip-hop şi încet, încet, via Aphex Twin s-a oprit la ceea ce face astăzi, adică, ceea ce numim generic muzică electronică.

A cântat şi la chitară la un moment dat, de fapt o parte din bucăţile de chitară de pe unele înregistrări sunt trase chiar de el, dar… “a lăsat chitara atunci când a pus mâna pe dischetă”.

2. Silent Strike insistă asupra faptului că nu face muzică electronică 100%. În altă ordine de idei, la un moment dat trăia cu impresia că muzica va evolua într-o direcţie din care vocea va fi mai mult sau mai puţin exclusă. Lucrurile nu stau însă aşa, indiferent de gen. piesele cu voce prind mai bine decât cele pur instrumentale.

3. Silent Strike va lansa în toamna-iarnă materialul pe care îl face împreună cu Delicir (CTC), cel care a şi fost ieri seară în Energia să îl susţină. O parte din piese, au mai şi apărut, ni se mai pregătesc şi ceva surprize, printre ele, o colaborare cu o voce feminină.

4. Muzica e o treabă personală, nu o face pentru vreo performanţă, lucrează când, cum şi cu cine îşi doreşte. În afară de muzica lui, să îi spunem aşa, nu refuză a priori nici o propunere de colaborare fie că e vorba de muzică de film, ori de muzică “pentru   alţii” dar trebuie să se şi potrivească  lucrurile, să fie în starea potrivită pentru respectiva colaborare.

Şi, dacă nu ştiaţi, există filme low cost, şi filme no cost.

5. Silent Strike a făcut muzică doar de pe calculator în anii 2000, înainte să îţi ia primele scule. În 2014 poţi să faci muzică mai mult decât decentă chiar şi de pe tabletă ori telefon. Sigur, NU oricine poate face asta, dar… se poate. Ceea ce, din perspectiva instrumentiştilor, de exemplu, poate deveni destul de trist. (- eu personal cred însă că lucrurile nu vor ajunge la extreme, chiar dacă, din raţiuni economice vor exista cazuri în care se va renunţa la instrumentişti. Dar asta se cam întâmplă deja.)

6. Silent Strike e un tip raţional. Deşi ascultând-o ai fi extrem de înclinat să crezi altceva, pentru el muzica nu are o conotaţie spirituală. Sigur, e de acord că fiecare poate trăi muzica în felul său şi îi poate atribui valenţe extrasenzoriale ori spirituale în funcţie de setul de credinţe după care se ghidează.

7. În caz că vă întrebaţi pe unde îl puteţi vedea pe Silent Strike în perioada următoare, vineri e la Craiova, va reveni în Energiea, cu Dan Basu, prin 20 aprilie, în vară ajunge la Electric Castle, asta în luna iunie… Mai multe informaţii aflaţi pe parcurs, urmărind www.facebook.com/silentstrikemusic

Similar Posts