19 decembrie 2012
Dezvoltarea de care vorbeam anul trecut implica o secțiune cu informații despre aboslut toate orașele din România, 320 la număr. Deși ideea sună interesant, implică un volum enorm de muncă și e potrivită pentru un proiect mult mai mare. Din fericire am realizat asta înainte să mă apuc de treabă.
Am încercat apoi să scriu tot mai des, așa ca blogger, ba chiar am și câteva articole făcute “în campanii” (e cineva care îmi datorează oarecum un interviu). În principiu e o treabă haioasă dacă ai imaginație, așa am ajuns să scriu și unul din articolele anului. Ghidușia asta cu campaniile implică însă articole despre tot felul de subiecte, iar eu nu sunt dispus să imi umplu siteul cu așa ceva, oricât de ludice ar fi.
După perioada asta, care era prin februarie, au urmat multe luni în care n-am mai găsit nici un fel de motivație ca să mai scriu, și nu prea vedeam nicio direcție în care să merite să mă duc, în condițiile în care oricum nu aveam timp de mai nimic.
Practic, undeva între mai și august am cam renunțat la scris. Aveam însă colaborarea cu Ana Maria C și ale ei cronici de concert care pe parcurs m-au motivat, responsabilizat și mobilizat. Într-un final, după o serie de discuții și autolămuriri. Undeva prin octombrie sau noiembrie m-am convins și că merită să reîncep să scriu, așa mai rar, că doar o fac pentru mine, ca exercițiu și de ce nu, ca portofoliu.
În consecință, după cum se vede, cred, de câteva săptămâni, m-am orientat strict spre cărți, muzică și în măsura timpului scriu uneori despre chestiuni care țin de actualitatea și realitatea de pe lângă noi. În perspectivă mi-aș dori să găsesc timp și pentru articole legate de realitățile orașului (arta urbană, o istorie a orașelor sau alte articole care implică ceva documentare).
Nu voi renunța nici la muzică, e prea multă muzică bună în jurul nostru care nu reușește să ajungă la sificient de multă lume. În acest sens m-aș bucura ca Ana să rămână alături de mine, (urmează munc de convingere) asta dacă nu cumva se implică în vreun proiect dedicat muzicii. (Oricum ar fi multumesc încă o dată pentru sprijin si imbold)
Sper ca anul viitor să reușesc să fiu măcar din când în când și “Citadinul de pe teren” și să mă întorc cu impresii de pe la vernisaje, lansări de carte, piese de teatru sau concerte.
Iar ca ultimă idee, mă gândesc să încerc măcar să încep și o secțiune de interviuri.
Acestea sunt planurile și gândurile, pentru Citadinul, ne reîntâlnim peste minim șase luni.
11 decembrie 2011
Au trecut 10 luni de la primul post pe Citadinul şi recunosc că am zâmbit recitind rândurile de mai jos.
Plecasem cu mult entuziasm, dar fără o direcţie foarte clară. Îmi propuneam să acopăr subiecte din cele mai variate zone, de la sport, la cultură, politică şi educaţie, cu intenţia de a scrie 3-4 articole pe zi. Ceea ce am şi făcut câteva săptămâni, până când programul meu s-a schimbat radical.
Aşa se face că de atunci până acum n-am mai postat decât foarte rar şi dacă e să fac o statistică, în 9 luni am scris mai puţin de jumătate din posturile scrise în primele săptămâni.
Nu sunt convins că regret foarte tare întârzierea asta pentru că am învăţat foarte multe lucruri în ultimele luni, am mai furat meserie de ici şi de colo, şi, cel puţin la fel de important, mi-am făcut o idee despre ce vreau şi ce pot face cu Citadinul.
Foarte pe scurt, am realizat că abordarea mea iniţială a fost una nerealistă, nu tocmai productivă şi care ăn definitiv nici nu era cea mai interesantă pentru mine, aşa că voi încerca să construiesc un blog cultural, în sensul la care m-am referit în discuţia despre Nevoia de cultură.
Pe termen scurt si mediu, nu îmi fac planuri legate de numărul de articole pe care le voi scrie pe săptămână, dar îmi place să cred că 2012 va fi un an important pentru proiect.
În perspectivă mă gândesc la o dezvoltare a întregului concept, o dezvoltare legată de istoria, de cultura dar şi de “realităţile citadine” caracteristice oraşelor din România.
Dar despre asta voi spune mai multe atunci când o să am resursele de timp şi bani pentru a trece la alt nivel.
8 martie 2011
După o perioadă apreciabilă de pregătiri şi asteptări, citadinul.ro a ajuns la momentul unei prime prezentări, a proiectului şi într-o mai mică măsură a autorului.
Ca să dau lucrurilor o anumită cronologie aş începe prin a spune că deşi activez în spatiul media virtual, în diverse variante de implicare, de mulţi ani, nu am avut niciodata un blog sau jurnal. Asa că într-un anumit sens sunt acum în fata unei provocări noi, cu tot ce implica asta.
În ceea ce priveşte proiectul, partea care contează de fapt, urmează practic să vedem împreuna în perioada următoare în ce direcţie o va lua. Eu am plecat de la ideea că vreau sa scriu. Pentru că aparţin din punct de vedere cultural spatiului citadin, si pentru că, foarte probabil şi despre cititorii mei se va putea spune acelaşi lucru, am ajuns la varianta citadinul.ro.
Subiectele pe care le voi aborda vor ţine de realitatea de care ne lovim, de cărţile pe care le citim, de concertele la care putem merge, de meciurile pe care vrem să le vedem şi din păcate chiar şi de impozitele pentru care trebuie să facem coadă ca să le plătim, în principiu cam despre absolut orice poate suscita o discuţie.
Despre forma articolelor vă voi spune doar că o parte din ele vor fi un fel de mini-eseuri sau comentarii de stiri, asta ca să ofer un prim indiciu.
Ma opresc aici, urmând ca peste nişte săptămâni să revin cu o definiţie mai exactă a ceea ce înseamnă citadinul.ro
Mă puteţi urmări şi pe
www.facebook.com/Citadinul
http://twitter.com/citadinulro