Cum şi ce articole poţi comanda online de la IKEA

July 19, 2014   /   byCitadinul  / Categories :  Eclectice

Odată cu lansarea magazinului online IKEA, soluţiile inedite şi ingenioase ofeite producătorul suedez sunt disponibile în întreaga ţară. Marea majoritate a produselor IKEA, mobilă şi accesorii pot fi acum comandate pe noua platformă online, urmând să fie livrate la adresă prin curier rapid.

SONY DSC
IKEA, grup fondat în 1943 de tânărul suedez Ingvar Kamprad, este astăzi cel mai mare producător şi distribuitor de mobilă şi accesorii pentru casă din lume. IKEA deţine aproximativ 350 de magazine în peste 40 de ţări şi are o politică de dezvoltare constantă.

În ultimii ani concernul a deschis o serie de magzine online în câteva din ţările în care operează (mai puţin de 50%) fără a face din asta o prioritate. Dacă pentru ţări ca Franţa în care există 29 de magazine IKEA (din care 7 în Paris), Italia cu 21, sau Germania cu 49 de locaţii, magazinele online nu par a fi o prioritate, în cazul României, cu un singur magazin IKEA online ar putea duce la o creştere semnificativă a volumului de vânzări.

Cei care doresc să comande online trebuie să îşi creeze un cont pe IKEA Comenzi Online. (Este nevoie de acest pas chiar dacă aveţi deja un cont ikea.ro). Este important ca numărul de telefon notat pe comanda online să fie cel la care sunteţi de găsit pentru că doar după ce echipa IKEA vă va contacta telefonic şi veţi confirma comanda aceasta va fi procesată.

Odată încheiat acest pas puteţi începe să căutaţi şi să alegeţi produsele pe care doriţi să le comandaţi accesând siteul www.ikea.ro. Copiaţi apoi codul produslui şi adăugaţi-l în coşul de cumpărături de pe IKEA Comenzi Online.

În momentul de faţă există câteva categorii de produse care nu pot fi comandate online, de exemplu bucătăriile (pentru cumpărarea cărora sunt necesari mai mulți pași – planificare, măsurare, asamblare) sau produsele fragile (sticlă, ceramică, becuri, plante naturale etc.).

Preţurile articolelor sunt aceleaşi în magazinul din Băneasa şi online, factura online finală va mai include 49 de lei pentru colectarea produselor din magazin, indiferent de numărul de articole, şi o taxă de 1 leu/kg pentru livrarea prin curier rapid la adresă. Prețul total se calculează automat pe măsură ce adaugaţi articole în coș. Plata comenzii se poate face doar în numerar la livrare (opţiunea de plată online va fi introdusă într-un viitor apropiat), iar coletul ajunge la adresă în 48 de ore de la confirmarea telefonică a comenzii.

ikea form

E foarte adevărat că din punctul de vedere al unui cumpărător, experienţa IKEA autentică începe în mod cert în magazin, printre articolele cărora le apeşi toate butoanele ori le desfaci toate sertarele, pentru ca apoi să o iei încet, încept spre rafturile înalte pe unde cauţi codurile care te interesează, apoi identifici cutiile respective şi le stivuieşti pe cărucior. La toate acestea se adaugă şi o bligatorie oprire, la venire ori la plecare, în zona restaurant & bistro.

Chiar dacă “vizita online” a magazinului IKEA nu oferă în mod cert o experienţă la fel de spectaculoasă, sunt convins că foarte mulţi fani ai brandului au primit cu mare entuziasm vestea că de acum produsele IKEA sunt accesibile şi la Iaşi, Mangalia, Satu Mare, Cluj sau Oraviţa.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.