Airsoft – o evadare tactică din cotidian

February 27, 2015   /   byCitadinul  / Categories :  Eclectice

A participat cineva vreodată la un joc de airsoft? Dacă aţi fost sau sunteţi jucători de Counter-Strike, Call of Duty ori fani ai mai recentelor Titan Fall sau Destiny, e cu siguranţă o experienţă pe care trebuie să o încercaţi.

airsoft 6

Airsoft nu se adresează doar amatorilor de shootere, ci tuturor celor care doresc să iasă pentru câteva ore din cotidian, să facă altceva. Nu de alta, dar astfel de experienţe în care părăseşti poate zona de confort pot să ofere pe lângă energie şi entuziasm şi un nou mod de a vedea lucrurile şi problemele de zi cu zi.

Airsoft este un joc tactic în care două sau mai mule echipe simulează un conflict căruia îi putem spune militar, pentru că “recuzita” include arme cu bile de plastic, replici autentice ale unor modele de arme reale. Altfel spus aceste pistoale airsoft sunt variante mai sofiscticate ale pistoalelor cu bilă cu care ne jucam în copilărie.

Există mai multe tipuri de replici airsoft, de altfel când vine vorba de echipament airsoft, e bine să apelezi la cineva cu experienţă înainte să te apuci de achiziţii, pentru că altfel rişti să te pierzi între atâtea variante, ai de ales intre cu pistoale airsof cu gaz, pistoale cu CO2, pistoale electrice dar şi replici sofisticate ale unor arme automate şi semiautomate.

Detalii puteţi afla contactându-i pe cei de la Airsoft6 din Constanţa al căror magazin airsoft online cred că e un mic rai al amatorilor acestui sport sau joc, cum vreţi să îi spunem.

airsoft constantaPovestea airsoft-ului a început în anii 1970 în Japonia acolo unde interdicţia de a deţine arme i-a determinat pe câţiva pasionaţi să caute şi să găsească această variantă, aceasta a unor replici din plastic, care nu sunt tocmai de jucărie dar nu sunt nici arme reale.

Fenomenul Airsoft a ajuns în Marea Britanie 10 ani mai târziu, au apărut primele kituri de airsoft şi ulterior a fost declarat sport recreaţional.

Din punct de vedere legal, este permisă achiziţionarea şi deţinerea acestor replici ale armelor adevarate doar de către persoanele majore fără să fie nevoie de autorizaţii suplimentare, vârsta minimă obligatorie este de 18 ani. De asemenea este interzisă afişarea şi exploatarea replicilor de airsoft în locuri publice.

Protecţia minimă obligatorie pentru a inra într-un joc de airsoft sunt ochelarii de protecţie speciali. De asemenea, viteza bilei nu trebuie să depăşească 200 m/s respectiv 100 m/s în Japonia.

Jocurile au loc în general în locuri special amenajate, în foste fabrici şi uzine sau unităţi militare dezafectate. Evident nu există condiţionări, o variantă extrem de interesantă fiind şi perimetre alese în aer liber, în păduri, în zone de dealuri.

Asta ca să fie într-adevăr o evadare tactică din cotidian.

În cazul în care aveţi întrebări sau comentarii legate de airsoft le puteţi lăsa aici sau pe Airsoft6.ro.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.