Victor Wooten – o prezentare în 5 piese

October 18, 2014   /   byCitadinul  / Categories :  Muzica

Victor Wooten este unul din cei mai importanţi basişti ai ultimelor decenii, este câştigător a 5 Grammy Awards şi a fost inclus în 2011 de revista Rolling Stone în “Top 10 Bassist of All Time”.Îl puteţi vedea la Sala Radio din Bucureşti în cadrul următorului eveniment Jazz Night Out, care va avea loc chiar joi, pe 23 octombrie 2014.

site vw_pub1_photo by steve parker

Pentru că e o sâmbătă de toamnă care ar merge tare bine cu nişte acorduri de jazz, m-am gândit să aleg cinci dintre piesele lui Victor Wooten prin care să punctez câteva dintre momentele definitorii ale carierei sale muzicale. Aşa, ca într-o prezentare simplă, directă şi mai ales la obiect.

1. Béla Fleck and the Flecktones lansa în 1990 albumul omonim de debut, pe care îl regăsim pe Victor Wooten membru al trupei încă de la începuturile din 1988, asta după ce cântase country, timp de foarte mulţi ani, alături de fraţii lui (au şi lansat un album în 1985).

Iată cum suna albumul Béla Fleck and the Flecktones

2. O să fac un salt în timp până în 2011 atunci când apărea cel mai recent album Béla Fleck and the Flecktones – Rocket Science. Albumul a urcat pe locul 1 on the Billboard Jazz chart şi pe locul 36 în the Top Independent Albums chart. Piesa “Life in Eleven” a câştigat Best Instrumental Composition la ediţia cu numărul 54 a Grammy Awards.

3. În 2008, Wooten, Stanley Clarke şi Marcus Miller vor înregistra albumul AMV, un material deosebit pe care pot fi ascultaţi trei basişti de excepţie. După lamsare a urmat o serie de concerte.

4. Cele mai recente materiale lansate de Victor Wooten sunt Words and Stones şi Sword and Stone, lansate ambele în 2012 prin intermediul propriei sale case de discuri, Vix Records.

5. În încheiere amintesc unul din solo-urile cele mai apreciate ale lui Victor Wooten, la fel de impresionant şi de puternic ca orice alta varianta a clasicului imn creştin Amazing Grace.

Puteţi descoperi mai multe despre Victor Wooten pe siteul www.victorwooten.com

 

Concertul Victor Wooten de la Sala Radio din cadrul Jazz Night Out va începe la ora 20. Toate detaliile şi link pentru bilete, pe www.twinarts.ro.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.