Întrebări pentru oraşele candidat la titlul CEAC 2021

October 13, 2015   /   byCitadinul  / Categories :  Social & Politica

Competiţia pentru desemnarea titlului de Capitală Europeană a Culturii – CEAC 2012 din partea României a intrat în linie dreaptă. Dosarele au putut fi depuse până pe 10 octombrie iar în perioada 7-10 decembrie 2015 fiecare oraş îşi va prezenta dosarul în faţa unui juriu, urmând ca peste alte 21 de zile să aflăm care vor fi oraşele care intră în competiţia finală.

La ora actuală nu a fost publicată o listă oficială a oraşelor care şi-au depus candidatura. Nici măcar informaţiile din presă nu sunt foarte lămuritoare.

Capitals-of-Culture

Am trimis în această seară un email pe adresa pusă la dispoziţie de Ministerul Culturii întrebând dacă şi când vom avea o listă oficială a candidaturilor depuse şi acceptate pentru selecţia finală în vederea candidaturii la titlul de CEAC 2021, selecţie ce va avea loc la Bucureşti între 7 şi 10 decembrie 2015?

În acelaşi timp, am trimis câteva întrebări pe adresele de contact ale asociaţiilor ori ale primăriilor despre care s-a scris că ar avea intenţia de a candida, într-un caz am apelat chiar şi la alte soluţii.

Oraşele din lista mea sunt: Arad, Bacău, Brăila, Braşov, Baia Mare, Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Sfântu Gheorghe, Suceava, Târgu Mureş, Timişoara, Vaslui.

Nu am certitudinea că toate cele de mai sus şi-au depus dosarul, tot aşa cum nu pot ştii sigur dacă nu cumva s-au înregistrat şi alte candidaturi. (Dacă aveţi informaţi legate de alte candidaturi vă rog să mi le semnalaţi).

Întrebările sunt generale şi nu implică foarte multe detalii:

Care sunt entităţile din oraşul dumneavoastră care se vor implica în implementarea programului Capitala Europeană a Culturii 2021?

Care este conceptul şi care este sloganul ales în vederea candidaturii oraşului dumneavoastă în această campanie?

Ne puteţi oferi câteva detalii despre proiectele derulate deja, aflate în desfăşurare şi pe care le aveţi în vedere în contextul campaniei Capitala Europeană a Culturii 2021?

Care este atu-ul oraşului dumneavoastră în această campanie?

Care este cea mai mare provocare pentru oraşul dumneavoastră, din perspectiva candidaturii la titlul de CEAC 2021?

Cine va susţine candidatura dumneavoastră în faţa juriului de la Bucureşti în cadrul întâlnirii de preselecţie pentru adoptarea listei scurte a oraşelor candidate, întâlnire ce va avea loc între 7 şi 10 decembrie 2015?

O parte din candidaţi au pus deja la dispoziţia publicului aceste informaţii. Am dorit totuşi să primesc răspunsuri punctuale, oficiale, ca să spun aşa, pentru că mi se par mai relevante decât eventualele concluzii pe care le-aş putea trage eu plecând de la materialele disponbile.

Pe măsură ce primesc răspunsuri o să revin cu articole dedicate fiecărei candidaturi în parte.

Vom aştepta apoi etapa următoare, susţinerea candidaturilor în faţa juriului ce are loc între 7 şi 10 decembrie 2015 la Bucureşti.

Oraşele alese pentru etapa finală a “competiţiei” pentru titlul CEAC 2021 din partea României vor fi anunţate cel mai probabil în primele zile ale lui 2016.

1 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.