Bookfest 2011 va avea loc în luna mai la Romexpo

March 21, 2011   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Bookfest a devenit poate evenimentul anului pentru toţi cei care îşi leagă existenţa de cărţi, de orice parte a baricadei s-ar afla, fie că sunt simpli cititori, autori sau editori.

În perioada 25 – 29 mai 2011, Asociaţia Editorilor din România (AER) va organiza cea de-a şasea ediţie a Salonului internaţional de carte „Bookfest. Manifestările se vor desfăşura în perimetrul Complexului Expoziţional ROMEXPO din Bucuresti, pavilioanele 14, 15, 16, 17 şi 18 (C1, C2, C4, C5 şi C6).

Proiectul „Bookfest“ a fost iniţiat, în 2006, de către AER în ideea de pune la dispoziţia editorilor un cadru de expunere adecvat şi de a răspunde, în acelaşi timp, nevoii de informare a publicului iubitor de carte.

Ca rezultat, timp de cinci zile, într-o primitoare „casă a carţii“, se regăsesc an de an scriitori, editori, personalităţi ale culturii româneşti şi internaţionale, jurnalişti şi, bineînţeles, prieteni de toate vârstele ai vedetei salonului, CARTEA.

Pentru prima dată în 2010, salonul a avut ca invitat o ţară, în ideea creeării unei legături şi mai strânse dintre publicul român şi cultura ţării respective. Dacă anul trecut ţara invitată a fost Spania, anul acesta a fost aleasă Ungaria, în ideea unei continuări a unui tradiţional dialog cultural între cele două ţări.

Organizatorii vor pregăti cu siguranţă o serie de surprize şi activităţi conexe, spectacole, concerte şi dezbateri, aşa cum se întâmplă în fiecare an.

O parte din ele vor fi probabil prezentate în prealabil pe siteul Bookfest.

1 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.