Bookfest 2013 – 1 milion de titluri la ROMEXPO

May 26, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Carte

Bookfest 2013 are loc între 29 mai și 2 iunie la Romexpo din București. Ediția cu numărul 8 a Salonului Internațional de Carte Bookfest are anul acesta trei țări ca invitat de onoare, Germania, Austria și Elveția, iar cei peste 200 de expozanți (edituri și nu numai) au anunțat că publicul va avea la dispoziție aproape 1 milion de titluri.

Bookfest_2013

Târgul este organizat și anul acesta de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România care anunță, alături de editurile participante, invitați importanți: Neagu Djuvara, Lucian Boia, Radu Beligan, Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihailescu, Emil Hurezeanu, Horia Roman Patapievici, Lucian Croitoru.

Organizatorii pregătesc 300 de evenimente interactive care vor reuni cititori, scriitori, artişti şi personalităţi culturale iar publicul vizitator Vizitatorii se vor putea bucura de reduceri de până la 50% la standurile editurilor și vor putea câștiga în premieră premii consistente la tombolele Bookfest.

Respectând tradiţia creată prin invitarea unui oaspete de onoare (Spania în 2010, Ungaria în 2011, Franţa în 2012), Bookfest se bucură anul acesta de participarea Austriei, Elveţiei şi Germaniei, prin proiectul internaţional Trei ţări, aceeaşi limbă, dezvoltat de Târgul de Carte de la Frankfurt.

Cele 4 zile de Târg propun parcă mai multe evenimente decât oricând astfel că de multe ori vă veți afla în ipostaza de a alege dintre două sau mai multe inâlniri ori lansări la fel de interesante ce se vor desfășura la aceeași oră.

Programul final al evenimentelor şi toate noutăţile pregătite de edituri şi de organizatorii Bookfest 2013 vor putea fi consultate pe site-ul www.bookfest.ro şi mai ales pe pagina de Facebook a Salonului Internaţional de Carte – www.facebook.com/BookfestRomania dar şi pe site-urile editurilor participante.

Salonul Internațional de Carte Bookfest are loc așadar  între 29 mai și 2 iunie, la ROMEXPO, pavilioanele C1-C5. Programul de vizitare este: miercuri, 29 mai, și joi, 30 mai, între orele 10.00 și 20.00, vineri și sâmbătă, între 10.00 și 22.00, iar duminică, de la 10.00 la 20.00. Intrarea publicului este liberă! 

Articolul meu despre Bookfest e și el deja o tradiție, încă din primul an de Citadinul, în primăvară vă povesteam și despre prima ediție Bookfest de la Timișoara, rămâne de văzut dacă anul acesta o să îmi fac curaj să și trec pe la Romexpo.

Voi ați văzut programul Bookfest 2013, aveți niște lansări sau întâlniri cu autorii la care ați vrea neapărat să le participați?

 

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.