Cărţi în lanţuri prin metrou

September 14, 2012   /   byCitadinul  / Categories :  Carte

Cărţi în lanţuri prin metrou, asta am descoperit eu astăzi dimineaţă pe magistrala Dristor 2 – Republica. Titlul poate pare un pic forţat la prima lectură, dar ăsta e sentimentul pe care îl ai când vezi un album despre muzeul Bruckental legat cu un lanţ care ar ţine în loc şi un dulău de talie minim mijlocie.

Cărţile din metrou sunt o iniţiativă BookLand (Târg şi Librărie), în colaborare cu Metrorex. Primele volume (în total se pare că sunt 20 de titluri, sau 60 în alte surse) au fost “montate” acum vreo 3 zile, proiectul fiind oarecum o continuare a unei acţiuni organizate de BookLand şi RATB în weekend-ul trecut atunci când au fost instalate 80 de volume pe mai multe linii de autobuz. Din păcate după doar 3 zile 80% din cărţi dispăruseră aşa că organizatorii au renunţat la idee (Povestea Cărţilor călătoare).

Prea multe nu prea mai am de spus, din păcate poză nu am făcut, pentru că telefonul meu Nokia nu e indestructibil şi momentan e în reparaţii aşa că poza de mai sus nu îmi aparţine (sursa). Vreau doar să remarc iniţiativa chiar deosebită a celor de la BookLand, cei care de altfel nu sunt la prima idee de genul ăsta. Anul trecut au dat startul unei caravane de târguri de carte în Mall, care în 2012 s-a dezvoltat foarte mult.

Cărţile se găsesc momentan doar în metrourile de pe magistrala Dristor 2 – Republica, şi vor fi disponibile în principiu până în decembrie. În funcţie de modul în care vor interacţiona călătorii cu cărţile din metrou, campania s-ar putea extinde si pe alte magistrale şi probabil va propune şi alte titluri.

Dimineaţă cărţile erau păzite, agentul respectiv fiind postat lângă ele şi nu la capătul vagonului (iniţial nu am înţeles ce caută acolo) iar pe seară nu am ajuns din păcate într-un vagon cu cărţi. O să semnalez oricum pe facebook întâlnirile mele viitoare cu “cărţile în lanţuri” din metrou pentru că e o treabă care merită urmărită.

Cum vi se pare ideea asta, cu ce cărţi “v-aţi întânit”?

 

3 comments

 • Reply

  ionescu / 14 Sep

  initiativa stupida. incepi sa citesti o carte dar trebuie sa cobori. ce faci? cauti acelasi metrou si in zilele urmatoare, pana termini cartea? sau daca iti place asa mult te duci sa o cumperi, asta e ideea?

 • Reply

  citadinul / 14 Sep

  Mai ales in cazul initiativei cu cartile din autobuz ideea era ca oameni care poate n-au pus niciodata mana pe o carte sa aiba ocazia sa o faca. In metrou poti mai nou sa descarci gratuit carti si pe telefon, asa ca se presupune ca e un alt public, dar si aici sigur se gasesc oameni care n-au prea pus mana pe carti la viata lor.

  In ultima instanta si faptul ca o sa mergi sa cumperi cartea daca iti place poate fi un motiv pentru asa o campanie.

  BookLand mizeaza mult pe castigarea/exploatarea unor spatii in care in mod normal cartea nu prea ajunge.

 • Reply

  Ziua Mondială a Cărții se ține pe Lipscani / 20 Apr

  […] altfel toate acțiunile astea cu cărți vs publicul larg, ca să zic așa. Aminteam mai demult de cărțile în lanțuri de la metrou, o dată le-am văzut și […]

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.