The North Face – căţărare liberă pe El Sendero Luminoso

February 15, 2014   /   byCitadinul  / Categories :  Media

The North Face şi echipa Camp4 Collective l-au cooptat pe Alex Honnold pentru o căţărare liberă spectaculoasă pe El Sendero Luminoso, în El Potrero Chico din Mexic.

el sendero luminoso

A ieşit un scurt metraj desoebit, perfect pentru The North Face care se identifică cu profesioniştii munţilor, amatori de căţărare şi alpinism, chiar dacă au fani şi printre “civili”. Alex Honnold e un tânăr alpinist american, cunoscut mai ales pentru acest gen de căţărare, solo, fără coardă. Honnold deţine o serie de recorduri de viteză pentru urcarea unor pereţi şi are la activ trasee în California, Yosemite Park dar şi în Anglia pe London Wall.

Căţărarea de pe El Sendero Luminoso / Shining Path a avut loc pe 15 ianuarie şi a durat un pic mai mult de 3 ore. Cei apoximativ 700 de metri spre vârful El Toro ar putea fi consideraţi una din cele mai dificile ascensiuni fără coardă din istorie.

Aşa cum aflăm din documentar, traseul a fost curăţat şi pregătit de Cedar Wright, care a verificat prizele, a scos vegetaţia crescută pe traseu şi s-a asigurat că nu sunt zone “şubrede”. Prietenul lui Alex e în acelaşi timp cel care a filmat căţărarea şi care spune că e chiar un pic ciudat să îţi ajuţi prietenul să facă ceva în care şi-ar putea pierde viaţa.

Honnold se gândea de ceva vreme să facă acest traseu, unul din cele mai pretenţioase şi spectaculoase din lume şi nu a ratat ocazia de a începe anul 2014 cu o performanţă.

El Potreor Chico e o zonă de căţărare, din Nuevo Leon, considerată a fi în primele 10 din lume, o formaţiune geologică unică ce oferă mai multe traseee de căţărare, de dificultăţi diferite. El Sendero Luminoso este printre cele mai spectaculoase, datorită lungimii traseului, dar şi dificultăţii sale.

Ceea ce am urmărit e un scurt metraj promoţional realizat de Camp4 Collective pentru The North Face, cu Alex Honnold în prim plan, filmat de Cedar Wright şi regizat de Renan Ozturk.

O idee excelentă şi în acelaşi timp spectaculoasă care promovează exact ceea ce înseamnă The North Face, aventură, curaj şi succes.

În încheiere, rămân pe munte şi vă invit să ne reamintim de poveştile din Himalaya ale lui Alex Găvan, chiar dacă nu e vorba de căţărare liberă.

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.