vALLuntar – cărțile care devin pădure.

February 22, 2013   /   byCitadinul  / Categories :  Carte
valluntar 2013, campanie editura all

vALLuntar 2013 înseamnă recenzii de carte și comentarii care se transformă în copaci plantați, câte 1 bucată copac la 15 bucăți cometariu. O campanie simbolică la care am aderat cu mult entuziasm, cu atât mai mult cu cât am găsit și două cărți interesante.

valluntar 2013, campanie editura all

Campania online vALLuntarMai multe cărți, mai multe șanse este organizată de Grupul Editorial ALL care pune la dispoziție cărțile și de Romsilva, cei care oferă copacii se apropie de etapa interesantă, adică publicare recenziilor, o etapă ce va avea loc între 24 februarie și 23 martie 2013.

În campanie s-au înscris 240 de entuziaști care dețin un spațiu virtual propriu de exprimare, asta înseamă că la final sunt toate șansele să plantăm 500 de copaci, cifră avansată și de Mario de Mezzo CEO Grupul Editorial ALL, adică o mică pădure în toată regula.

În ultimele luni am citit mai multe titluri de la Editura ALL, nu neapărat cele pe care le-as fi ales pentru mine, că așa se întâmplă cu cititorii profesioniști, așa că nu am ratat ocazia de a mă înscrie în campanie, mai ales că odată înscris am va trebui să îmi fac timp să și scriu despre cele două cărți alese. Din fericire am la dispoziție aproximativ o lună așa că  e loc să le strecor printre recenziile/prezentările pe care le scriu săptămânal.

De ales, am ales un roman de Italo Calvino și un volum semnat Bujor Nedelcovici, un foarte interesant și mai ales prea puțin cunoscut scriitor român.

Campania se va încheia, așa cum spuneam, pe 23 martie, data la care se numără comentariile și se calculează numărul de copaci care vor fi plantați în perioada  25 martie – 7 aprilie 2013.

Prima ediţie vALLuntar a avut loc în 2012, au fost implicați 150 de cititori, au fost comentate 280 de recenzii, şi s-au adunat 200 de ore de voluntariat. O echipă de angajaţi ALL a facut voluntariat în două centre alese de bloggeri: Hospice şi PolicyCenter for Roma and Minorities.

Dacă sunteți și voi înscriși în campania vALLuntar 2013 dați-mi de veste ca să știu unde și ce să comentez.

Cei care nu sunt implicați în campanie, pot urmări toate discuțiile pe grupul vALLuntar.

Acestea fiind spuse, sper să revin cât mai curând cu prima recenzie din campania vALLuntar – Mai multe cărți mai multe șanse.

1 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.