Caravana Bookland traversează țara de la un Mall la altul

August 18, 2011   /   byCitadinul  / Categories :  Carte

Introducere : În primăvară a avut loc în AFI Palace Cotroceni prima ediție a târgului urban de carte Bookland. În cele trei zile, 15-17 aprilie 2011 (week-endul de Paști) cei 40 de expozanți au intrat în contact cu aproximativ 100 de mii de cumpărători, întâlnire care a avut ca rezultat vânzări importante.

Desfășurare: Suficient de importante pentru ca organizatorul evenimentului, agenția More than Pub, a ajuns la concluzia că lucrurile ar putea lua o turnură și mai interesantă. Așa a apărut ideea care va duce Caravana Bookland timp de trei luni, între 15 august și 16 octombrie prin 9 orașe (Constanța, Brăila, Iași, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Arad, Timișoara, Sibiu si Brasov). Fiecare etapă va dura câte o săptămână iar toate evenimentele vor avea loc în Mall-uri.

BookLand își propune ca începând de anul viitor să fi astfel aproape de cititorii timp de câte zece săptămâni pe an. Ceea ce nu e rău deloc. Revenind însă la ce se întâmplă în următoarele luni, iată programul detaliat:

17-21 – august: CONSTANTA – City Park Mall

24-28 – august: BRAILA – Promenada Mall

31 august – 4 septembrie: IASI – Iulius Mall

7-11 septembrie: CLUJ-NAPOCA – Iulius Mall

14-18 septembrie: ALBA IULIA – Alba Mall

21-25 septembrie: ARAD – Atrium Mall

28 septembrie – 2 octombrie: TIMISOARA – Iulius Mall

5-9 octombrie: SIBIU – Promenada Mall Sibiu

12-16 octombrie: BRASOV – Unirea Shopping Center

Oamenii din spatele Bookland se gândesc însă la cititorii din toată țara astfel că la sfârșitul lui august va fi lansată librăria online Bookland, cu aparițiile editoriale ale partenerilor dar și cu colecții de muzică și film.

 În loc de concluzii: Nu cred că e cazul să fiu foarte cârcotaș, în consecință nu o să mă opresc nici la numele în engleză al proiectului, nici la faptul că are loc în Mall. Obiectiv și strategic vorbind cred că organizatotii au gândit foarte bine ambele aspecte.

Recunosc că am anumite probleme în a asocia cartea/cultura și ideea de Mall, și nu cred că o să îmi treacă în curând. Cu toate astea, am fost plăcut impresionat când am intrat AFI și am văzut holul plin de standurile Bookland.

Chiar dacă unora ideea de a duce standurile de cărți printre vitrinele de diverse, pe unde se bățăie tot felul de specimene absolut aculturale, li se poate părea aproape o blasfemie, cred că până la urmă orice demers de acest gen prin care se pot câștiga si educa oameni care altfel n-ar fi pus niciodată piciorul în vreo librărie e mai mult decât binevenit.

Concluzia concluziei: Bookland e o inițiativă care merită urmărită.

1 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.